Demens

Bliv demensven

Gå på https://demensven.dk/ og meld dig som demensven.
Du kan læse mere under menuen "Bliv Demensven", som du finder i venstre spalte

 

Se den nye video fra vores træningshold for borgere med demens

 

 

Se her: Åben rådgivning og oplysning

Torsdage i tidsrummet 15:00-17:00 står Demensteamet i Syddjurs Kommune klar til at rådgive dig personligt eller oplyse om demens.
Du finder os på biblioteket i hhv. Hornslet, Ebeltoft og Kolind og på Kulturhotellet i Rønde. Vi flytter os rundt i kommunen fra uge til uge, så hold øje med kalenderen i dokumentet nederst på siden, hvornår vi er at finde i en by nær dig!
Døren står åben i nogle uformelle rammer, så du behøver ikke at bestille tid – kom bare som du er, uanset om hverdagens udfordringer er små eller store.

 

Når  et menneske får demens påvirker det ofte familien, venner, naboer og det øvrige nærsamfund. Tit opstår mange problemer og spørgsmål bl.a. vedr. den dementes adfærd, kommunikation og døgnrytme. Demensteamet kan støtte og rådgive dig i lige netop din situation.
Læs mere om Demensteamet her på siden eller find kontaktoplysninger i højre spalte.

 

Program for oktober 2019

 

  • 3/10: Hornslet - Biblioteket, Tingvej 35, 8543 Hornslet
  • 10/10: Ebeltoft - Biblioteket, Vestervej 17, 8400 Ebeltoft
  • 17/10: Lukket
  • 24/10: Kolind - Kolind+, Bugtrupvej 31, 8560 Kolind 
  • 31/10: Lukket

Se evt fil i bunden af siden med flere oplysninger samt fremtidige datoer på.

Husk at du altid kan kontakte Demensteamet alle hverdage på 87 53 56 85

 

Demensfællesskabet Østjylland

 

Syddjurs Kommune er med i et samarbejdsprojekt med Alzheimerforeningen og Odder, Favrskov og Aarhus kommune der hedder Demensfællesskabet Østjylland.

Demensfællesskabet Østjylland tilbyder aktiviteter og rådgivning for personer med demens og deres familier og venner i Østjylland. Aktiviteterne udvikles i samarbejde med jer, der har en demenssygdom tæt inde på livet. Den primære målgruppe er hjemmeboende i den tidlige og moderate sygdomsfase og deres familier.

Aktiviteterne finder sted i Aarhus, Odder, Syddjurs og Favrskov kommune. De realiseres i samarbejde med jer samt fagpersoner, frivillige og lokalsamfundet i de involverede kommuner. Følg med i de forskellige aktiviteter på Demensfællesskabets hjemmeside ved at klikke her Følg også med på deres Facebook-side her

Du kan søge rådgivning om demens i Syddjurs Kommune ved at kontakte Demensteamet, eller ved at møde op til Åben Rådgivning - lær mere her.

Rådgivningscenteret i Østjylland er DemensHjørnet, som ligger Kannikegade 18, 8000 Aarhus C. Læs mere information her.

 

 

Demenshandleplan

Med Syddjurs Kommunes Ældre- og Værdighedspolitik 2016-2020 ønsker vi at skabe de bedste betingelser for et aktivt og værdigt liv som ældre, samtidig med at den enkeltes livskvalitet opretholdes. Syddjurs Kommune ønsker derfor med afsæt i et stærkt borgerperspektiv at være på forkant med de bedst mulige løsninger inden for demensområdet således, at borgeren på vidt muligt kan mestre sin egen hverdag, og fortsætte det liv, som borgeren altid har levet – også når demenssygdommen indtræffer.

 

Demenshandleplanen for 2017-2021 omfatter følgende fokusområder:

  • Tidlig opsporing og kvalitet i udredning og behandling
  • Bedre kvalitet i pleje, omsorg og rehabilitering
  • Støtte og rådgivning til pårørende til mennesker med demens
  • Demensvenlige samfund og boliger
  • Øget videns- og kompetenceniveau

 

 

Opdateret: 16-10-2019 11:18

Kontakt