Demens

Bliv demensven

Gå på https://demensven.dk/ og meld dig som demensven.
Du kan læse mere under menuen "Bliv Demensven", som du finder i venstre spalte

 

Se den nye video fra vores træningshold for borgere med demens

 

Jura - i et demensforløb

Vores Jura-aften ifm. Pårørende-skolen blev aflyst grundet sygdom. Vi har fundet en NY dato for denne:

Torsdag d. 9. maj kl. 19:00-21:00 på Lindegården i Mørke.

Kommunens jurist, Bente Wantzin, vil undervise i de juridiske problemstillinger og hensyn, som er vigtige at have kendskab til, når demens er kommet tæt på.

Kontakt Demensteamet, hvis du ønsker at deltage denne aften (gælder ikke allerede tilmeldte til kursusforløbet "Livet med demens")

 

Se her: Åben rådgivning og oplysning

Hver torsdag i tidsrummet 15:00-17:00 står Demensteamet i Syddjurs Kommune klar til at rådgive dig personligt eller oplyse om demens.
Du finder os på biblioteket i hhv. Hornslet, Ebeltoft og Kolind og på Kulturhotellet i Rønde. Vi flytter os rundt i kommunen fra uge til uge, så hold øje med kalenderen i dokumentet nederst på siden, hvornår vi er at finde i en by nær dig!
Døren står åben i nogle uformelle rammer, så du behøver ikke at bestille tid – kom bare som du er, uanset om hverdagens udfordringer er små eller store.

Program for april 2019:

d. 4/4: Biblioteket i Hornslet

d. 11/4: Biblioteket i Ebeltoft

d. 18/4: Lukket

d. 25/4: Kolind+ i Kolind

 

Når  et menneske får demens påvirker det ofte familien, venner, naboer og det øvrige nærsamfund. Tit opstår mange problemer og spørgsmål bl.a. vedr. den dementes adfærd, kommunikation og døgnrytme. Demensteamet kan støtte og rådgive dig i lige netop din situation.
Læs mere om Demensteamet her på siden eller find kontaktoplysninger i højre spalte.

 

Demensfællesskabet Østjylland

 

Syddjurs Kommune er med i et samarbejdsprojekt med Odder, Favrskov og Aarhus kommune der hedder Demensfællesskabet Østjylland.

Demensfællesskabet Østjylland tilbyder aktiviteter for personer med demens og deres familier i Østjylland. Aktiviteterne udvikles i samarbejde med jer, der har en demenssygdom tæt inde på livet. Den primære målgruppe er hjemmeboende i den tidlige og moderate sygdomsfase og deres familier.

Aktiviteterne finder sted i Aarhus, Odder, Syddjurs og Favrskov kommune. De realiseres i samarbejde med jer samt fagpersoner, frivillige og lokalsamfundet i de involverede kommuner. Følg med i aktivitetskalenderen på Alzheimerforeningens hjemmeside under arrangementer her. Følg også med på deres facebookside her

 

Aktivitets- og rådgivningscentre

Som en del af Demensfællesskabet Østjylland indgår Syddjurs Kommune i et nyt projekt i samarbejde med Alzheimerforeningen. Formålet med projektet er at tilbyde aktiviteter og rådgivning til borgeren med demens og dennes pårørende. Du kan læse mere om projektet og løbende finde information om aktiviteter under bjælken ”Tilbud til borgere med demens og deres pårørende” på denne hjemmeside, eller på Alzheimerforeningens hjemmeside eller Facebook side.

 

Demenshandleplan

Med Syddjurs Kommunes Ældre- og Værdighedspolitik 2016-2020 ønsker vi at skabe de bedste betingelser for et aktivt og værdigt liv som ældre, samtidig med at den enkeltes livskvalitet opretholdes. Syddjurs Kommune ønsker derfor med afsæt i et stærkt borgerperspektiv at være på forkant med de bedst mulige løsninger inden for demensområdet således, at borgeren på vidt muligt kan mestre sin egen hverdag, og fortsætte det liv, som borgeren altid har levet – også når demenssygdommen indtræffer.

 

Demenshandleplanen for 2017-2021 omfatter følgende fokusområder:

  • Tidlig opsporing og kvalitet i udredning og behandling
  • Bedre kvalitet i pleje, omsorg og rehabilitering
  • Støtte og rådgivning til pårørende til mennesker med demens
  • Demensvenlige samfund og boliger
  • Øget videns- og kompetenceniveau

 

 

Opdateret: 04-04-2019 08:36

Kontakt

Feedback