Nye initiativer

Syddjurs Bibliotek er gået i parløb med Demensteamet i Syddjurs Kommune om at skabe relevante bibliotekstilbud i trygge rammer for demensramte og deres pårørende

 

Disse tilbud kan der læses mere om nedenfor hvor vi linker direkte til Syddjurs Biblioteks hjemmeside. 

 

  • Tirsdag den 12. november kl. 19.00 – Rønde Bibliotek: Hold hjernen frisk - foredrag med Ellen Garde (tilmelding på syddjursbibliotek.dk)

 

  • Tirsdag den 19. november kl. 13.00 – Kolind Bibliotek: Hold hjernen frisk med sigøjnerdans (tilmelding på syddjursbibliotek.dk)

 

  • Tirsdag den 19. november kl. 15.00 – Hornslet Bibliotek: Hold hjernen frisk med Litteraturbingo (tilmelding på syddjursbibliotek.dk)

 

  • Torsdag den 21. november kl. 13.30 – Ebeltoft Bibliotek: Hold hjernen frisk med Glaspustergåtur (tilmelding på syddjursbibliotek.dk)

 

Læs også Syddjurs Bibliotek's pressemeddelelse om samarbejdet, den er nederst på siden.

 

 

Bistå-nål til borgere med demens, som rejser med offentlig transport

Det kan være udfordrende at rejse med offentlig transport, når man har en demenssygdom. Hvor har jeg gemt min billet, hvordan bruger jeg rejsekort etc. Som led i Syddjurs Kommunes arbejde med at blive demensvenlige, har vi indgået et samarbejde med Midttraffik, som gør det muligt for borgere med demens at få annulleret en bøde i forbindelse med offentlig transport. Buschauffører på strejkningen bliver også klædt bedre på til at støtte de rejsende borgere med demens.

Læs mere om Bistå-Nålen her: https://www.syddjurs.dk/borger/aeldre/demens/demensvenlig-syddjurs/bistaa-naal

Hvis du ønsker en Bistå-Nål, så kontakt Demensteamet eller Bianca Nielsen (Tlf. 29 24 18 41, bini@syddjurs.dk)

 

 


Åben rådgivning og oplysning


Torsdage i tidsrummet 15:00-17:00 står Demensteamet i Syddjurs Kommune klar til at rådgive dig personligt eller oplyse om demens. Du finder os på biblioteket i hhv. Hornslet, Ebeltoft, Rønde og Kolind. Vi flytter rundt fra uge til uge, så hold øje med kalenderen i dokumentet nederst på siden, hvornår vi er at finde i en by nær dig! Døren står åben i nogle uformelle rammer, så du behøver ikke at bestille tid – kom bare som du er, uanset om hverdagens udfordringer er små eller store.

 

Program for november 2019

  • 07/11: Hornslet - Biblioteket, Tingvej 35, 8543 Hornslet
  • 14/11: Ebeltoft - Biblioteket, Vestervej 17, 8400 Ebeltoft
  • 21/11: Rønde - Kulturhotellet, Hovedgaden 10, 8410 Rønde
  • 28/11: Kolind - Kolind+, Bugtrupvej 31, 8560 Kolind

 

Se fil nedenfor med yderligere oplysninger samt datoer for resten afåret

 

Opdateret: 05-11-2019 12:22

Kontakt