Tilbud til pårørende til borgere med demens

Her kan du finde information om hvilke tilbud Syddjurs Kommune har, hvis du er pårørende til et menneske med demens

OBS!

Jura - i et demensforløb

Vores Jura-aften ifm. Pårørende-skolen blev aflyst grundet sygdom. Vi har fundet en NY dato for denne:

Torsdag d. 9. maj kl. 19:00-21:00 på Lindegården i Mørke.

Kommunens jurist, Bente Wantzin, vil undervise i de juridiske problemstillinger og hensyn, som er vigtige at have kendskab til, når demens er kommet tæt på.

Kontakt Demensteamet, hvis du ønsker at deltage denne aften (gælder ikke allerede tilmeldte til kursusforløbet "Livet med demens")

Mindfulness for pårørende ved demens

Hvis du er interesseret i at deltage på vores næste hold, tag da kontakt til psykolog Karoline Breuner eller Demensteamet.

At blive ældre kan være forbundet med særlige udfordringer i sit eget liv eller hos de mennesker, som man holder af. I Syddjurs Kommune ønsker vi gennem Mindfulness at række hånden ud til de pårørende, som oplever at være belastet i hverdagen, og som har brug for støtte til at håndtere livssituationen. Sessionerne kan skabe et pusterum i en travl og presset hverdag, samtidig med at danne en ramme for socialt samvær og gode snakke. Mindfulness-sessionerne varer 2½ og afholdes ugentligt i et 8-ugers forløb.
Tilmeld dig hos psykolog Karoline Breuner eller Demensteamet (se kontaktinformation i spalten til højre).

Find mere information i dokumentet nederst på siden.

Livet med demens – et kursusforløb

Nyt kursusforløb i foråret 2019

Kursusforløbet finder sted på følgende datoer:

• Torsdag d. 28. februar 2019 - Hvad er demens
  • Torsdag d. 14. marts 2019 - Jura i forhold til demens
  • Torsdag d. 28. marts 2019 - Kommunikation
  • Torsdag d. 11. april 2019 - Hverdagen med demens
  • Torsdag d. 25. april 2019 - Følelser og relationer
  • OBS! Torsdag d. 9. maj 2019 - Jura i forhold til demens

Sted: Lindegården, Skolevej 19, 8544 Mørke.

Målgruppe og indhold

Kurset er til dig som har en pårørende (familie, ven, nabo), der har fået en demenssygdom. Undervisningen er nede på jorden og der er plads til alle spørgsmål. Du vil også få mulighed for at dele erfaringer eller at lære af andres oplevelser med demens.

Kurserne er en kombination af undervisning samt erfaringsudveksling. Der vil være et fastlagt program til hver gang og der vil blive udleveret skriftligt materiale.Undervisningen følger et program med fastlagte temaer, som følges op med dialog og socialt fællesskab.

Kursusforløbet består af 5 moduler af hver to timers varighed, incl. kaffepause.

OBS. Der er ikke et krav om at deltage alle gange - kom alle aftener eller udvælg de aftener, som er relevante for jer.

Har du spørgsmål, kontakt da Demensteamet (se kontaktinformationer til højre)

BilagStørrelse
mindfulness for paaroerende.pdf245.13 KB