Tilbud til pårørende til borgere med demens

Her kan du finde information om hvilke tilbud Syddjurs Kommune har, hvis du er pårørende til et menneske med demens

Mindfulness for pårørende ved demens

Hvis du er interesseret i at deltage på vores næste hold, tag da kontakt til psykolog Karoline Breuner eller Demensteamet.

At blive ældre kan være forbundet med særlige udfordringer i sit eget liv eller hos de mennesker, som man holder af. I Syddjurs Kommune ønsker vi gennem Mindfulness at række hånden ud til de pårørende, som oplever at være belastet i hverdagen, og som har brug for støtte til at håndtere livssituationen. Sessionerne kan skabe et pusterum i en travl og presset hverdag, samtidig med at danne en ramme for socialt samvær og gode snakke. Mindfulness-sessionerne varer 2½ og afholdes ugentligt i et 8-ugers forløb.
Tilmeld dig hos psykolog Karoline Breuner eller Demensteamet (se kontaktinformation i spalten til højre).

Udsagn fra tidligere deltagere:

"Jeg får meget mere ud af de lykkelige stunder,
og jeg er bedre til at lægge mærke til dem"

"Jeg har ikke sovet så godt i årevis!"

"Jeg oplever en større grad af accept af vores situation,
og jeg kan lettere slippe bekymringer"

Find mere information i dokumentet nederst på siden.

Livet med demens – et kursusforløb

Nyt kursusforløb i efteråret 2019

Tid: Torsdage fra 19.00-21.00.

Kursusforløbet finder sted på følgende datoer:

• Torsdag d. 26. september 2019: Livet med demens
  • Torsdag d. 10. oktober 2019: Hverdagen med demens
  • Torsdag d. 24. oktober 2019: Jura i et demensforløb
  • Torsdag d. 7. november: Kommunikation og demens
  • Torsdag d. 21. november: Følelser og relationer

Sted: Lindegården, Skolevej 19, 8544 Mørke.

Målgruppe og indhold

Kurset er til dig som har en pårørende (familie, ven, nabo), der har fået en demenssygdom. Undervisningen er nede på jorden og der er plads til alle spørgsmål. Du vil også få mulighed for at dele erfaringer eller at lære af andres oplevelser med demens.

Kurserne er en kombination af undervisning samt erfaringsudveksling. Der vil være et fastlagt program til hver gang og der vil blive udleveret skriftligt materiale.Undervisningen følger et program med fastlagte temaer, som følges op med dialog og socialt fællesskab.

Kursusforløbet består af 5 moduler af hver to timers varighed, incl. kaffepause.

Tilmelding

Tilmelding skal ske til Demensteamet senest mandag d. 23. september 2019 på telefonnr. 2131 7464 (mandag, tirsdag, torsdag og fredag ml. kl. 8-12) eller på mail mame@syddjurs.dk

OBS. Der er ikke et krav om at deltage alle gange - kom alle aftener eller udvælg de aftener, som er relevante for jer.

Har du spørgsmål, kontakt da Demensteamet (se kontaktinformationer til højre)

Opdateret: 01-07-2019 10:43