Tilbud til pårørende til borgere med demens

Her kan du finde information om hvilke tilbud Syddjurs Kommune har, hvis du er pårørende til et menneske med demens

Pårørendegruppe

Nyt fra Demenscenter Syddjurs og Røde Kors Syddjurs

Er du pårørende til en person med demens? Og har du brug for at være sammen med andre der også står med mange af de samme udfordringer som dig?

Demenscenter Syddjurs tilbyder fra august 2021 pårørendegrupper for ægtefæller/partnere og for voksne børn til en person med demens, der ikke bor i plejebolig.

For mange pårørende vil det være givende at være sammen med andre, der også har mange af de samme spørgsmål og bekymringer som man selv står med, når demenssygdommen rammer ens familie. For demenssygdommen rammer ikke kun personen med demens, men i høj grad også ens nærmeste.

Det er ingen tvivl om, at det at være pårørende til en person der er ramt af en demenssygdom, kan være både opslidende og krævende til tider. Det kræver både tålmodighed, mod og styrke, at få hverdagen til at fungere.

I en pårørendegruppe vil I få mulighed for at få støtte og rådgivning – både fra hinanden og fra en fagperson.

I vil kunne udveksle erfaringer fra hverdagen med hinanden. Både når det går godt og når det er demenssygdommen der fylder det meste af ens hverdag.

• I Hornslet tilbyder vi pårørendegruppe for ægtefælle/samboer/nær ven eller veninde, tirsdage hver 14. dag fra kl. 13.30 til 15.30. På Lokalcenter Rosengården. Opstartsdato er tirsdag d. 24. august 2021.

• I Ebeltoft tilbyder vi pårørendegruppe for ægtefælle/samboer/nær ven eller veninde, torsdage hver 14. dag fra kl. 13.30 til 15.30. På Trænings og aktivitetscenter Solbakken. Opstartsdato er torsdag d. 26. august 2021.

• I Hornslet tilbyder vi pårørendegruppe for erhvervsaktiv ægtefælle/samboer/nær ven eller veninde, tirsdage hver 14. dag fra kl. 16.00 – 18.00. På Lokalcenter Rosengården. Opstartsdato er tirsdag d. 31. august 2021.

• I Hornslet tilbyder vi pårørendegrupper for voksne børn/svigerbørn der har en forælder/svigerforælder med demens, tirsdage hver 14. dag fra kl. 19.00 til 21.00. På Lokalcenter Rosengården. Opstartsdato er tirsdag d. 31. august 2021.

Ring til Demenscenter Syddjurs hvis du har spørgsmål på telefon: 8753 5685

For alle grupper gælder det at forløbet strækker sig over 5 mødegange. Grupperne vil blive lukket for nye medlemmer når de først er startet op. Der vil løbende startes nye grupper op.

Som noget nyt tilbyder vi, at der samtidig med pårørendegrupperne, er en café for dem med demens, der har brug for eller lyst til for at komme med, når ens ægtefælle/samboer/nær ven eller veninde er i pårørendegruppe. Der bliver café i både Ebeltoft og Hornslet.

Bemærk: Der er ikke café, i den pårørendegruppe for voksne børn/svigerbørn.

I caféen vil der være hyggeligt samvær med kaffe/the og forskellige aktiviteter alt efter interesser og hvad der er stemning for. I caféen er der både fagpersonale fra Demenscenter Syddjurs og frivillige fra Røde Kors.

Tilmeldingsfrist:  d. 17. august på mail demens@syddjurs.dk eller på tlf. 2131 7464 (mandag, tirsdag, torsdag og fredag ml. kl. 8-12)

Kursusforløb for pårørende - Livet med demens

Nye kursusforløb i 2021

Der er planlagt 2 kursusforløb

Forår  -  AFLYST pga. for få tilmeldinger

Efterår

• Torsdag d. 09. september - Hvad er demens
  • Torsdag d. 23. september - Hverdagen med demens
  • Torsdag d. 07. oktober - Kommunikation og demens

Sted: Caféen i Dagcenteret på Rosengården i Hornslet.

Tid: Fra kl. 19.00-21.00 er der undervisning og fra kl. 21-21.30 er der mulighed for at lave aftaler med Demensteamet eller få en kort individuel samtale.

Målgruppe og indhold

Kurset er til dig som har en pårørende (familie, ven, nabo), der har fået en demenssygdom. Undervisningen er nede på jorden og der er plads til alle spørgsmål. Du vil også få mulighed for at dele erfaringer eller at lære af andres oplevelser med demens.

Kurserne er en kombination af undervisning samt erfaringsudveksling. Der vil være et fastlagt program til hver gang og der vil blive udleveret skriftligt materiale.Undervisningen følger et program med fastlagte temaer, som følges op med dialog og socialt fællesskab.

Kursusforløbet består af 3 moduler af hver to timers varighed, incl. kaffepause. Kaffe og brød kan købes for 20 kr. pr. person pr. gang.

Tilmelding

Tilmelding skal ske til Demensteamet senest mandagen inden opstart på mail demens@syddjurs.dk eller på telefonnr. 2131 7464 (mandag, tirsdag, torsdag og fredag ml. kl. 8-12) - Kurset gennemføres ved min. 10 timeldinger.

OBS. Der er ikke et krav om at deltage alle gange - kom alle aftener eller udvælg de aftener, som er relevante for jer.

Har du spørgsmål, kontakt da Demensteamet (se kontaktinformationer til højre)

Opdateret: 22-07-2021 10:45