Solstrålen

I Solstrålen ser vi det positive i den enkelte bruger og tager udgangspunkt i, hvilke interesser og ressourcer den en enkelte har, og laver aktiviteter ud fra dette.

 

På tur:

Vi besøger ofte Skovly - den anden del af vores aktivitetstilbud.
Skovly er en bondegård med heste, får, grise, kaniner og kat.  Vi besøger her Rytterstuen, hvor vi kæler for dyrene, nyder vejret, skoven og en kop kaffe. 

Skovly rummer en masse sansemæssige elementer, så som at opleve naturens gang, duft, berøring mm. Derudover styrkes de sociale kompetencer gennem socialt samvær.

Udover tur til Skovly tilbyder vi også forskellige ugentlige ture i det blå. Det kan være en tur til Kalø Slotsruin med kaffe, the og frugt, eller en tur til lufthavnen for at se på fly mm.

Musik:

Brugerne er her delt op i to grupper. En gruppe for dem, der har brug for et roligt tempo og lydniveau og en gruppe med mere lyd på og tempo. Hovedfokus i den stille gruppe ligger primært på den enkelte i gruppen. Vi laver sange, hvor de enkelte brugeres lyde imiteres. Der gives god plads til hver enkelt bruger og deres respons på det pædagogen synger og spiller. På det andet hold er fokus på veksling mellem det fælles og det individuelle. Fælles for de to hold er fokus på dialog gennem lyd, sang, spil og genkendelighed.

 

Svømning:
Svømning er nærværende kontakt i varmvandsbassin. Vandet virker muskelafslappende og giver fri bevægelighed. Så vidt det er muligt tilbyder vi deltagelse i svømning, som regel et halvt år af gangen. I dette halve år vil man kunne svømme hver fjortendes dag.

 

Wellness:
Trykmassage: massage som skaber ro og er med til at øge kropsbevidstheden.
Klangskålsmassage: klangskåle placeres på lænden, brystet eller bækkenet. Vibrationerne fra skålene forplanter sig i personens krop og giver en afslappende effekt kombineret med skålens sprøde bløde klange.

Fodbadsmassage og håndmassage.

 

Afslapning og hvile:
I vandseng, kuglekasse, yogamadras, sækkestol eller i vores sansehjørne, hvor man kan ligge under lysende snore med skiftende farver og mærke vibrationer fra den afslappende musik op gennem kroppen.

 

Øvrige aktiviteter i Solstrålen:

Læse historier
Lytte til musik
Gå ture
Tegne
Male, klippe/klistre
Spille med bolde
Lege med LEGO, modellervoks
Lave puslespil
Besøg af fysioterapeut
Lave bål, bage pandekager mm.
Arbejde med Ipad / spil, billeder, film mm.

 

I Solstrålen er vi rigtig gode til at lave sjov og sjov med hinanden, så vi griner en masse.

Vi har mange traditioner på Marie Magdalene, som f.eks.:
Jul: Vi laver julepynt, synger julesange og opdigter vores helt egne krybbespil eller julehistorier ledsaget af sang og spil.

Påske: Vi puster æg, sår karse, koger æg, maler dem og laver æggekastning.

Opdateret: 16-07-2018 11:36

Kontakt