Privat skiltning langs vej

Private skilte

Billedet viser et særligt servicevejvisningsskilt. Skiltet er privat, men opsat af kommune på ansøgers regning. Der er en række krav der skal være opfyldt førend denne type kan anvendes. 

Hvis du ønsker at opsætte skilte langs offentlige veje og pladser i Syddjurs Kommune skal du inden opsætning opnå kommunens tilladelse. Du kan ansøge om tilladelse til skilt via mail til Syddjurs Kommune. Ansøgningen er ikke på blanketform, men vi opfordrer derimod til at du kort beskriver din ansøgning med egne ord. 

Af din ansøgning skal det fremgå hvilket skilt der ønskes opsat, hvor skiltet/skiltene ønskes opsat og en begrundelse for den ønskede skiltning.

Begrundelsen skal bruges til at vurdere om den ansøgte skiltning kan godkendes. Det skal af begrundelsen fremgå hvilken karakter virksomheden / seværdigheden / idrætsanlægget (herunder fritidsaktiviteter) har, antal besøgende, arrangementer eller særlig trafikale forhold.

Er det f.eks. en campingplads, kan et særligt trafikalt forhold være at vejbestyrelsen ønsker en god skiltning til campingpladserne i kommune, da campingvogne er større vogntog end chaufførerne er vant til at køre med, og dermed ønsker vejbestyrelsen ikke fejlkørsler med campingvogne, alene pga. deres manøvredygtighed. I de tilfælde hvor skiltningen er trafikalt begrundet står kommunen for opsætning og vedligeholdelse af skiltet.

 

Private skilte der står langs offentlige veje, stier, pladser og offentlige færdselsareal generelt uden tilladelse er ulovlige og bliver fjernet uden erstatning fra kommunen.

 

Opdateret: 12-12-2018 15:06

Kontakt

Relaterede links

Feedback