Bliv sygeplejerske

Her kan du læse mere om, hvordan man bliver sygeplejerske.

Om uddannelsen som Sygeplejerske

Med autorisation som sygeplejerske får du mulighed for at arbejde indenfor det sundhedsfaglige felt i såvel Danmark som i udlandet. Som sygeplejerske finder du typisk job på hospitaler, hos praktiserende læger og i kommunernes hjemmesygepleje eller plejehjem. Der er ligeledes mulighed for at arbejde for humanitære organisationer.

Sygeplejerskeuddannelsen er en mellemlang videregående uddannelse på 3½ år, som veksler mellem teoretisk og klinisk (praktisk) undervisning. En titel som professionsbachelor i sygepleje giver dig mulighed for videregående studier på kandidat- og Ph.D. niveau.

På uddannelsen lærer du at yde professionel sygepleje. Du lærer selvstændigt at kunne udføre arbejde af behandlende, rehabiliterende, lindrende, sundhedsfremmende, sundhedsbevarende og forebyggende karakter rettet mod patienter og borgere i alle aldre.

Kliniske uddannelsesforløb i Syddjurs

I Syddjurs Kommune varetages kliniske uddannelsesforløb for studerende på alle sygeplejerskeuddannelsens semestre.

Uddannelsesforløbene kan foregå i Hjemmesygeplejen (Thorsager), på Rehabiliteringsafdelingen (Tirstrup), Plejehjem Rosengården (Hornslet), Plejeboligerne Lillerupparken (Rønde), Plejeboligerne Søhusparken (Ebeltoft) og Demensplejeboligerne Frejasvænge (Kolind).

Søs Høgh

Uddannelseskoordinator

Borgerservice

Mandag-Tirsdag

08:30 - 15:00

Torsdag

08:30 - 17:00

Fredag

08:30 - 12:00

Lundbergsvej 2 - 8400 Ebeltoft
Del siden