Strategi for ladeinfrastruktur

Vi vil være forgangkommune for bæredygtighed og gå foran i alle initiativer, som tages i et miljømæssigt perspektiv

Klimaudfordringerne kræver, at vi står sammen og vi alle bidrager til at mindske CO2-udledningen. Med strategien for ladeinfrastruktur i Syddjurs Kommune udviser vi rettidig omhu og skaber det nødvendige overblik og sikrer en udrulning af tilstrækkeligt med ladeinfrastruktur på de rette steder.  

Strategiens tilblivelse er i første omgang et overblik over, hvad Syddjurs Kommune skal og kan gøre for at understøtte omstillingen af bilparken og udrulle ladeinfrastruktur. Men arbejdet slutter ikke med strategien.

Tværtimod starter arbejdet først for alvor op i udrulningen af ladeinfrastruktur og dialogen med andre aktører, som kan tænkes at ville opstille ladestandere, og som Syddjurs Kommune kan hjælpe og guide.

En af de store barrierer for omstillingen til elbiler er manglen på offentligt tilgængelig ladeinfrastruktur. I dag er der kun etableret få offentligt tilgængelige ladestandere i en begrænset del af kommunen. Hvis der i 2030 bliver 8.200 elbiler i kommunen, er der behov for mere ladeinfrastruktur.

Syddjurs Kommune vil understøtte omstillingen af bilparken ved at skabe gode muligheder for ladning for alle – uanset boform. Det skal også så vidt muligt undgås, at manglen på offentligt tilgængelig ladeinfrastruktur afholder turister fra at vælge Syddjurs Kommune som rejsedestination. Det kræver en alsidig ladeinfrastruktur placeret på de rette steder, så man ikke skal køre omveje for at lade.

Ambitioner for elektrificering, Syddjurs Kommune er med i klimapartnerskabet ”DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark”, der skal sætte turbo under den grønne omstilling og sikre opnåelse af regeringens mål om 70% reduktion af drivhusgasudledningerne i 2030 sammenlignet med 1990.

Som en del af dette arbejde har Syddjurs Kommune fået gennemført analyser af, hvad det vil kræve at udskifte størstedelen af kommunens nuværende bilflåde på 288 helt eller delvist fossildrevne køretøjer til et fuldt elektrisk alternativ inden udgangen af henholdsvis 2025 og 2030. Hvis Syddjurs Kommune inden udgangen af enten 2025 eller 2030 udskifter alle nuværende fossildrevne person-og varebiler med eldrevne alternativer, opnås en samlet CO2-besparelse frem mod 2030 på ca. 3.250-3.750 tons CO2.

SYDDJURS KOMMUNE VIL ARBEJDE FOR

Trafik og Anlæg

Mandag-Tirsdag

08:30 - 15:00

Torsdag

08:30 - 17:00

Fredag

08:30 - 12:00