13.04.2023

Erhvervsenhed får luft under vingerne

Syddjurs Kommunes tværgående erhvervsenhed rykker pr.  1. maj 2023 ind i lejede lokaler overfor Aarhus Airport. Her skal de bo dør om dør med Visit Aarhus og Business Djursland. 

Medarbejderne i Syddjurs Kommunes tværgående erhvervsenhed har arbejdet sammen på rådhuset i Ebeltoft siden årsskiftet. Nu er beslutningen om den fremtidige, fælles lokation faldet på plads: Der er underskrevet en lejekontrakt på kontorlokaler i Stabrand, Ny Lufthavnsvej 21, hvor Visit Aarhus og Business Djursland også holder til. 

 

Syddjurs Kommune lejer en række kontorer, køkken, entre, toilet og et stort mødelokale. Den årlige husleje beløber sig til ca. 135.000 kr. Hertil kommer forbrug, internet og lign. Lejemålet overtages pr. 1. maj i år og med adgang til lokalerne i løbet af april med henblik på etablering af IT, kabler mm.

 

Lejemålet er foreløbig for en treårig periode. Placeringen evalueres i 2025 som en del af den samlede opsamling på erhvervsenhedens indsats.

 

Poul Møller, direktør for Udvikling og kultur i Syddjurs Kommune, siger: 

 

"Løsningen er valgt ud fra flere hensyn: Placeringen er god med nærhed til motortrafikvejen og lufthavnen. Lokationen er kendt af det lokale erhvervsliv. Der er synergier i at bo dør om dør med tætte, kendte samarbejdspartnere som Visit Aarhus og Business Djursland. Samtidig er det økonomisk fornuftigt, fordi lokalerne allerede er indrettet til kontorbrug og vi kan overtage en del af inventaret. Endelig er der mulighed for et par ekstra kontorpladser i lejemålet, som kolleger og samarbejdspartnere kan bruge som hurtige "flyverpladser" før og efter møder med erhvervsenheden". 

 

Leder af erhvervsenheden Christina Busk, som startede i jobbet den 1. april 2023, ser frem til at rykke ud på lokationen sammen med medarbejderne: 

 

"Det bliver rigtig spændende at tage hul på næste etape for erhvervsenheden. For medarbejderne bliver det godt med en fælles base, og for mig er det et naturligt næste skridt i processen med at udvikle det tætte samarbejde og kultur. I den sammenhæng betyder gode fysiske rammer og en lokation, som er kendt af virksomheder og samarbejdspartnere, naturligvis meget i dagligdagen". 
 

Om erhvervsenheden: Syddjurs Kommunes erhvervsenhed arbejder tværgående, opsøgende og løsningsorienteret med en bred vifte af opgaver rettet mod etablerede og kommende virksomheder. Indsatsen skal skabe endnu bedre forudsætninger og rammer for vækst og udvikling i det lokale erhvervsliv og en mere effektiv og værdiskabende opgaveløsning og sagsbehandling. Det er samtidig en målsætning, at flere iværksættere etablerer sig i Syddjurs Kommune.

 

Enheden kan kontaktes på: erhverv@syddjurs.dk / telefon: 87 53 54 00. Læs mere på www.syddjurs.dk/erhvervsenheden