21.12.2022

Fars Legestue genåbner i nye lokaler

Fars Legestue genåbner på Kulturhotellet i Rønde onsdag den 11. januar 2023 kl. 10

I Syddjurs Kommune ved man, at det har en stor betydning at far og barn får en god relation helt fra begyndelsen af barnets første leveår. Den øremærkede barsel til fædre har siden 2. august 2022 været en realitet, og allerede nu vælger flere og flere fædre at tage barsel og dermed være endnu mere sammen med deres børn.

 

I dag lægger de fleste mænd vægt på at være nærværende og engagerede og at have tid sammen med deres børn. De ønsker at lære deres børn at kende og spille en aktiv rolle i deres liv og at indgå ligeværdigt med mødrene i forældreskabet. Det understøtter den nyligt vedtagne barselsorlov til fædre.

 

Fars Legestue kom tidligere på året til Syddjurs Kommune og startede op i et samarbejde mellem Sundhedsplejen og biblioteket i henholdsvis Hornslet og Ebeltoft i en prøveperiode.

Nu genåbner Fars Legestue på Kulturhotellet i Rønde i et nyt samarbejde mellem sundhedsplejen og Kulturhotellet.


Onsdag den 11. januar 2023 kl. 10 bliver dørene slået op, og Kulturhotellet og Sundhedsplejen byder alle fædre med børn i alderen 0-3 år indenfor til et par hyggelige timer. Der vil være kaffe på kanden og rundstykker og postevand til de små. Der vil også være et festligt indslag.

 

Fars Legestue er et sted, hvor fædre med børn i alderen 0-3 år kan komme og være aktive sammen med deres børn og møde andre fædre, der, ligesom dem selv, har valgt at gå på barsel eller blot tage en fridag sammen med deres børn. I Fars Legestue kan du komme og gå som det passer ind i din dag. Der er åbent hver onsdag fra kl. 10-12. Du bliver mødt af legestuens vært, Byron, der byder velkommen og sørger for kaffe på kanden og har Stillet legesager frem til børnene. Han har nok også sin guitar med og kan nemt lokkes til at synge med de fremmødte fædre og børn.


Sundhedsplejen vil også kigge forbi hver gang. og her kan fædrene få mulighed for at stille alle de spørgsmål, de måtte have.

 

Fars Legestue i Syddjurs Kommune er en blandt flere rundt om i Danmark. Legestuen er blevet til i et samarbejde med Forum for Mænds Sundhed der har projekt Far for Livet, støttet af Nordea-Fonden. "Vi er utrolig glade for at Syddjurs Kommune vil være med til at skabe gode rammer for fædre og børn, ved at åbne en Fars Legestue" siger sekretariatschef i Forum for Mænds Sundhed, Mie Møller Nielsen og fortsætter "Vores arbejde med fædre, viser at mange fædre ønsker at være mere aktive sammen med deres børn, men de ved ikke altid hvor de skal finde disse aktiviteter. Derfor er Fars Legestue et rigtig godt koncept til at invitere fædre med deres børn indenfor."

At sætte ekstra fokus på fædre ligger godt i tråd med det som kommunens sundhedspleje i forvejen arbejder med. De har bl.a. to Far-ambassadører i sundhedsplejen, der er med til at arbejde for lighed i sundhed for børn og begge forældre. Så Fars Legestue passer rigtig godt ind i det arbejde der allerede er godt i gang.

"Vi glæder os til at byde fædre og deres børn velkommen i vores nye Fars Legestue, og håber legestuen med tiden vil vokse, så mange fædre vil få gavn af den" udtaler Poula Stensgård, der er leder af Sundhedsplejen.

 

De to far-ambassadører Vivi Nielsen og Gunild Høeg er enige og supplerer: "Vi har længe set et behov for et tilbud til fædrene, når vi har været på besøg i småbørnsfamilierne. Vi har gennem de seneste årtier set et stigende engagement hos fædrene og hørt det efterlyst, at der kunne være et forum for fædre, hvor de kunne mødes og være aktive sammen med deres børn. At vi nu har fundet en interesseret samarbejdspartner, der vil lægge rammer til, er meget glædeligt, og vi ser frem til vores samarbejde."

 

Leder af Kulturhotellet og Kulturskolen Syddjurs, Christen Frost, ser også frem til at huse "Fars Fede Legestue". "Det passer godt med, hvad Kulturhotellet vil - nemlig at være rammen om det gode mangfoldige liv i Syddjurs. Vi glæder os til at komme i gang!".

 

Kulturhotellet er centralt placeret i Rønde. Det er nemt at komme til for alle borgere, hvad enten man er i bil eller med bus. Det skulle gerne skabe lige mulighed for alle kommunens fædre.

 

Så vel mødt onsdag den 11. januar 2023 kl. 10!

 

Fars Legestue Syddjurs

For fædre og børn i alderen 0-3 år
Onsdage kl.10-12
Adresse: Hovedgaden 10, 8410 Rønde.

Tilmelding ikke nødvendig