03.08.2022

Firkløverskolen i Mørke får nyt liv

Syddjurs Kommune flytter STU (særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse) fra Følle til den tidligere specialskole Firkløverskolen i Mørke. Renovering og ombygning af de kommende lokaler starter i løbe ..

Omkring 35 elever, der til dagligt går på STU - særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse - skal fra sommeren 2023 gå i skole i Mørke i stedet for Følle, hvor skolen i dag har adresse.

 

STU's lejemål i Følle er tidsbegrænset, så Syddjurs Kommune har været på udkig efter nye lokaler. Valget er faldet på Firkløverskolen, der tidligere blev drevet som specialskole af Randers Kommune, men skolen lukkede i sommeren 2020 og lokalerne har stået tomme siden. Efter en ombygning og en tilføjelse af et værksted til træ- og metalarbejde, vil lokalerne kunne imødekomme de behov, som eleverne på STU har brug for.

 

Om- og tilbygningen starter i august 2022 og det er planen, at det samlede byggeri vil stå færdig i foråret 2023. Det betyder, at eleverne på STU vil starte skoleåret 2023/2024 i de nye lokaler. Totalrådgivningen varetages af ArcHus Arkitektfirma ApS i samarbejde med Team Ejendomme i Syddjurs Kommune.

 

"I den del af kommunen er der stor aktivitet og dermed gode muligheder for samarbejde med både skole, fritidsliv og erhvervsliv, som vi er sikre på vil blive til gavn for både borgerne i Mørke og eleverne på STU. Så stort tillykke til eleverne på STU med deres nye skole i Mørke", siger formand for Social- og beskæftigelsesudvalget Jan Aude.

 

Hvad er STU?

STU står for særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse og er for unge med særlige behov, der ikke kan gennemføre en traditionel ungdomsuddannelse. Det kan være unge med forskellige former for nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

 

Et skoleforløb på STU skal hjælpe den unge med at opnå personlige, sociale og faglige kompetencer til en så en selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt og hvis muligt til videre uddannelse og beskæftigelse. Et ophold på STU indeholder både undervisning og praktiske aktiviteter på forskellige værksteder.

 

Elevtallet på STU svinger fra år til år, men forventningen er, at der i 2022 vil være cirka 35 elever.