16.03.2023

Gratis teater på alle hylder til Aprilfestival

Freestyle Sensation, Lunas farmor, Frikadelle og meget mere er på programmet, når Aprilfestival løber af stablen.

 

Nu er programmet for den store Aprilfestival offentliggjort, og der er nok at vælge imellem. Det bliver intet mindre end en mavepuster af teater, der kommer til at fylde både Rønde og Ebeltoft, når festivalen rykker ind. Syddjurs får nemlig besøg af 118 teatre med 178 forestillinger. De fleste forestillinger bliver spillet flere gange, og der bliver derfor mere end 300 gratis opførelser, man bare kan plukke af, som man vil.

 

Teater på vand og på land

Med så mange forestillinger i løbet af tre dage, er det nødvendigt at tage flere lokaler og pladser i brug. Det betyder også, at man kan opleve teater både inde og ude, i en hal, på Fregatten Jylland, Kvadrat, Kulturhotellet, Rønde Skole, Syddjurs Gymnasium, Rønde Højskole og mange flere steder. I alt kommer 18 forskellige lokationer i spil.

Publikum kan blandt andet opleve Havfruen Havdis på den flydende scene The Island i Fregathavnen, hvor publikum skal hjælpe med at finde skjulte skatte. På Ebeltoft Kirkegård inviteres publikum med på en teaterrejse, hvor børnene får hovedtelefoner på og inviteres til at deltage i forskellige ritualer og hjælper forskellige karakterer på deres vej.

På Amfiscenen i Rønde Bypark spiller forestillingen 'Bålet'. Det er en forestilling med bål, musik og bevægelse. Man kan også opleve 'Slimsporet fra havets dyb' på Amfiscenen, hvor havdyrene Nøgensneglene inviterer på en slimet sansende opdagelsesrejse gennem havets dyb ind i Nøgensneglenes forunderlige univers, men også mere traditionelle forestillinger er at finde i programmet

 

"Det er et overvældende program, der her bliver præsenteret. Med flere end 300 gratis forestillinger er der vist ikke noget undskyldning for ikke at tage sine børn og unge under armen og ind eller ud til noget teater. Vi kan oven i købet være stolte af, at vi har hele fem lokale teatre repræsenteret i programmet, som alle de tilrejsende teatergæster også kan få glæde af" siger formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Heine Skovbak Iversen.

 

Der er altså nok at vælge imellem for børn og unge i selskab med deres familier. Programmet ligger på www.aprilfestival.dk, hvor man kan finde forestillinger, der passer lige præcis til de forskellige aldersgrupper fra 0-100 år.

 

De lokale teatre: Klovn, samurai og sauna

Det er ikke kun teater udefra, der kommer til at fylde teatersalene til Aprilfestival. Syddjurs Kommune er nemlig leveringsdygtig i hele fem professionelle børne- og ungeteatre, der har forestillinger med til festivalen. Flere af forestillingerne popper jævnligt op på de forskellige scener i Syddjurs i løbet af året, og denne gang får mange flere altså mulighed for at se, hvor godt teater Syddjurs kan præstere. De lokale teatre er Teatret Beagle, Badut, Syddjurs Egnsteater, Secret Hotel og Teatro Sol del Rio 32.

 

Syddjurs Egnsteater er klar med deres nye forestilling 'Nikio og den store samurai', der handler om den forældreløse japanske pige Nikio, der for 700 år siden vokser op dybt ind i Spindelvævsskoven hos den ældre samurai Endo. Derudover byder Teatret Beagle indenfor i en speciallavet sauna, klovnen Badut bygger tårne af kasser, Secret Hotel undersøger myrernes færden og Teatro Sol del Rio 32 fortæller og dramatiserer historien om Tepeu og Gucumatz, to legesyge guder der keder sig i mørket og finder på at skabe liv, lys, bjerge, skove, dyr og mennesker.

 

Så der er nok at tage af, den største udfordring bliver at vælge i programmet på www.aprilfestival.dk


Aprilfestivalen arrangeres af Teatercentrum i samarbejde med Syddjurs Kommune.