16.11.2023

Lokalt sammenhold lunede på grå og våd dag i Rodskov

Det mobile borgmesterkontor tilbragte den 14. november i Rodskov. Her skulle der mere end regn og kulde til at forhindre de lokale i at vise deres område frem. Dagen bød blandt andet på besøg hos b ..

Dagen startede med virksomhedsbesøg hos Excellent Systems på Møllevej 2. Her specialiserer man sig i bygningsmaterialer i plast, blandt andet ramper og gulve.  Virksomheden med 16 ansatte har eksisteret siden 1992 og er etableret af Ole Frederiksen. Der er et skarpt fokus på bæredygtighed og brug af giftfrie materialer.

 

Virksomheden har blandt andet et unikt retursystem for deres ramper til f.eks. kørestolsbrugere. De gamle plastramper "vender hjem", hvorefter plasten renses, kværnes og bruges endnu engang til nye produkter.

 

Herefter gik turen til forsamlingshuset, som dannede ramme om dagens åbne kontor. Her benyttede flere borgere sig af muligheden for en snak, og blandt andet vindmøller, lokalplaner og trafiksikkerhed var oppe at vende. Over middag var det tid til besøg hos Rodskov Havkajak og Rosenholm Bådelaug på Strandvejen. 

 

Oversvømmelser om vinteren - trængsel om sommeren

Bådelauget arbejder utrætteligt for at holde omgivelserne indbydende for sommer - og sejlergæster. Blandt andet har de etableret bordbænke-sæt, ligesom der er toiletter og infostander på pladsen. De fik en snak med borgmesteren om aktuelle problematikker, såsom oversvømmede arealer ved store regnskyl (aktualiseret af dagens smattede underlag) og parkeringsproblemer på varme sommerdage, hvor mange kommer til området i bil for at bade fra den børnevenlige, lavvandede strand.  

 

Rodskov Havkajak fortalte om sine faciliteter og medlemsskare. Om sommeren tager man på ture rundt i området, men også længere væk, blandt andet til det fynske øhav. Tidligere har foreningens kajakker "boet"  i et lavt skur på stranden, men nationale fredningsmyndigheder har sat en prop i denne mulighed. Kajakkerne opbevares derfor i Rodskov by, og de logistikmæssige udfordringer ved denne model blev også vendt. 

 

Tilbage ved forsamlingshuset nåede Borgmesteren et kig på de farvestrålende kajakker, som klubben opbevarer i store containere på en mark. Her lå de og ventede på tørvejr og bedre tider. Sæsonen er fra maj til oktober.

 

Petanque er ikke for sjov

En kort, svuppende gåtur hen til petanque-banen fulgte. Den lokale klub tæller ca. 43 medlemmer, hvoraf mange kommer langvejs fra. Et spil var i fuld gang, og de skinnende metalkugler landede faretruende tæt på den lille røde "gris", som det hedder i petanque-sproget.

 

Spillerne - alle godt forberedt i regntøj - fortalte om klubben, hvor man dyster tre gange om ugen i næsten al slags vejr. Spillet tages særdeles alvorligt og der holdes nøje regnskab med point, topscorere og indbyrdes opgør. Humor, venskabelig rivalisering og et varmt, socialt fællesskab fornægtede sig dog ikke. 

 

De grå hårtoppe er i overtal blandt medlemmerne, og skavanker, sygdomme og dødsfald er ikke et fremmed samtaleemne. Man passer på hinanden og udviser omsorg, hvis et medlem f.eks. pludselig ikke møder op til et spil. 

 

Indenfor i klubbuset fortalte formanden for idrætsforeningen om Rodskov Gymnastik. Det er en af landets ældste gymnastikforeninger (140 års fødselsdag sidste år), og her er både yoga, børnehold, step, fodbold, badminton og meget mere.

 

Dagen sluttede med walk and talk med lokale og øvrige byrådsmedlemmer. 

 

Borgmester Michael Stegger Jensen siger: 

 

"Det var en virkelig god dag. De lokale går op i deres område og mange ville f.eks. gerne tale om kommuneplanen og udviklingsperspektiverne for Rodskov og omegn. Det er godt at opleve, at man VIL noget med sit lokalområde og selv gør en indsats for at skabe resultater. At cirka 15 mødte op til walk and talk er i sig selv imponerende". 

 

Har du ideer til, hvad Borgmesteren skal besøge, når han rykker ud med kontoret til dit område? Så send en mail til lokalborgmester@syddjurs.dk. Det næste besøg i rækken er den 12. december 2023 i Skørring.

 

Det mobile borgmesterkontor fortsætter i 2024 med Vrinners som første by den 24. januar. De øvrige datoer udmeldes snart. 

 

Besøg i 2023 

17. januar: Feldballe

21. februar: Pindstrup

21. marts: Thorsager

25. april: Kongsgårde

23. maj: Rosmus

13. juni: Femmøller

29. august: Lime

19. september: Dråby

10. oktober: Grønfeld

14. november: Rodskov

12. december: Skørring