16.09.2022

Mobilt borgmesterkontor i Ryomgård med skrald, skrumpedrik og sværdslag

Tirsdag den 13. september havde Borgmester Michael Stegger Jensen kontor i hjembyen Ryomgård. Han besøgte blandt andet virksomheden SCANPAN, ungdomsuddannelsen FGU og drak "te" med den lokale rolle ..

Igennem 2022 har det mobile borgmesterkontor været på besøg en række steder i Syddjurs. Her arrangeres altid åbent kontor, et virksomhedsbesøg, besøg hos en aktør indenfor f.eks. idræt eller kultur samt walk and talk med de lokale.

 

Tirsdag den 13. september var turen kommet til Ryomgård. Her bor borgmester Michael Stegger Jensen med sin familie, så det tog ikke mange minutter at lande ved dagens første programpunkt: SCANPAN på Industrivej. Virksomheden er kendt for køkkengrej af høj kvalitet og non-stick belægning. Borgmesteren hørte mere om stedet og hilste på administrerende direktør René Hougaard Brund og flere af medarbejderne. Han fik også lov at prøve at ridse i en titaniumpande for ved selvsyn at opleve, at intet bider på sådan én. 
 

Herefter var det tid til åbent kontor, som fandt sted i distriktsrådets lokaler på Marienhoffvej 13. Her kunne borgere kigge forbi og få en dialog, hvilket en del benyttede sig af. 

 

Unge bygger fundament til fremtiden

Efter frokost besøgte Borgmesteren FGU Østjyllands afdeling på Vestergade i Ryomgård. FGU står for "Forberedende Grunduddannelse" og er et tilbud til unge mellem 15-25 år, som har brug for et fagligt og personligt fundament at bygge uddannelse/job ovenpå.

 

Hos FGU kan de f.eks. tage certifikater, kurser og afgangseksaminer i dansk og matematik. I Ryomgård har afdelingen fokus på sundhed, kreativitet, byg og bolig samt køkken. Samtidig tager stedet hånd om de unges særlige udfordringer, som kan spænde over f.eks. diagnoser, angst, social bagage og mange andre problematikker. Hver elev mødes med en individuel tilgang og forløbet tilpasses det, den enkelte har behov for. 

 

Afdelingsleder Karsten M. Pedersen viste rundt og fortalte om stedet. Imens arbejdede de unge med resultatet af den skraldeindsamling, de netop var færdige med som led i skolens aktuelle tema om bæredygtighed. De store mængder skrald, blandt andet bildæk og et par cykler, blev i løbet af kort tid til flotte skulpturer på plænen. 

 

Magisk tebord

Dagen fortsatte med besøg hos Rollespilsforeningen på Det Gamle Posthus på Ndr. Ringvej. Her blev Borgmesteren budt op til en rask lille sværd-duel og alle blev klædt ud efter inspiration fra Lewis Carrols klassiker "Alice i Eventyrland".

 

Der var inviteret til magisk tebord med "skrumpedrik" (sødt, lyserødt og boblende indhold), slik i alle regnbuens farver og en ivrig snak henover bordet om alt det, rollespil er og kan. Foreningen har medlemmer fra hele Djursland, Randers og Aarhus, og alle kan være med, så længe fantasien og lysten til leg er intakt. 

 

Rollespillerne laver optog, kaster sig ud i brætspil, laver deres egne kostumer, masker og tryllestave, mødes til magiske arrangementer bl.a. på Rosenholm Slot og meget mere. Altsammen prikker det hul på hverdagens grå boble, så magien kan udfolde sig. Særligt for børn og unge, som har lyst til noget andet end "klassikerne" fodbold, håndbold og badminton, tilbyder rollespil fordybelse, nørderi i positiv forstand og et stærkt fællesskab på tværs af aldre.

 

Således opløftet trillede det mobile borgmesterkontor videre til dagens anden runde af åbent kontor. Til sidst blev dagen i Ryomgård rundet af med walk and talk i byen med de lokale og øvrige Byrådsmedlemmer. 

 

Borgmester Michael Stegger Jensen siger om dagen i Ryomgård: 

 

"Selvom jeg kender byen vældig godt, har jeg set nye og overraskende sider af Ryomgård i dag. Det er inspirerende at møde driftige, lokale virksomheder og aktive frivillige, der skaber liv og glæde i lokalområdet. Som altid var det en stor fornøjelse at rykke borgmesterkontoret ud i kommunen". 

 

Det næste besøg i rækken bliver den 4. oktober i Mørke.

 

Læs mere om det mobile borgmesterkontor på syddjurs.dk/politik.