29.04.2022

Ny kampagne opfordrer til dialog mellem unge og voksne i Hornslet

Kan du overdøve de unge ved at skrue op for tv'et? Det er et af budskaberne, som er dukket op på plakater i Hornslet. Med humoristiske råd opfordres der til en god omgangsform og gensidigt hensyn m ..

Plakaterne er et resultat af de dialoger, der fandt sted efter teaterforestillingen "I' de fucking bedste" i november 2021. Teaterstykket er en hyldestforestilling til de unge; både deres vilde energi og dovenskab og deres kreative (og nogle gange mindre gennemtænkte) idéer. Natteravnene i Hornslet havde taget initiativ til at få Teater Apropos til byen og forestillingen blev vist for byens 8.klasser om formiddagen og for andre interesserede voksne og unge om aftenen.

 

"Natteravnene har flere gange lagt mærke til den hårde tone på Facebook. Og da de unge, som vi møder i gadebilledet, er søde, imødekommende og gerne vil enes med deres

medmennesker, følte vi, at der var behov for et dialogmøde," fortæller formand for Natteravnene Grete Ølgaard.

 

Efter forestillingerne var der dialogmøde for alle interesserede. Blandt de fremmødte unge og voksne var der enighed om, at der er plads til begge parter i byen. Der blev talt om, at der skal vises hensyn begge veje: Musik skal ikke være unødvendig høj, scootere skal køre pænt og de voksne skal ikke lave sure opslag på Facebook. De skal i stedet henvende sig til de unge. Begge parter var enige om, at man skal tale pænt til hinanden, og at skældud ikke er vejen frem.

 

Resultatet er de to flowcharts på plakaterne, der med et glimt i øjet vejleder både unge og voksne til en god dialog. Plakaterne er nu synlige i Hornslets gadebillede og skal minde os om disse pointer på steder, hvor de unge færdes. Natteravnene vil desuden have postkort med i lommen med det samme budskab, når de går tur.

 

Projektet er et samarbejde mellem Syddjurs Bibliotek, UngSyddjurs, SSP, Syddjurs Egnsteater, Hornslet Distriktsråd, Hornslet Hallen og Hornslet Skole, og det er ikke sidste gang, parterne vil arbejde sammen om et projekt som dette.

 

"Det giver helt vildt meget mening for os at arbejde sammen med de andre parter i det her projekt. Vi kommer alle med forskellig viden og kompetencer, og når vi kombinerer dem, kan vi på allerbedste vis skabe værdi for borgerne. Og det er jo i sidste ende det, vi er til for," fortæller leder af Syddjurs Bibliotek Claus Pettersson.

 

Hvis du har en god idé til steder, hvor plakaten bør hænge, kan du henvende dig til formand for Natteravnene i Hornslet, Grete Ølgaard, på hornslet@natteravnene.dk.