22.09.2022

Spar på energien - det betaler sig

Syddjurs Kommune inviterer til energidag den 1. oktober 2022, hvor alle kan få tips og tricks til at spare både energi og penge. Arrangementet foregår i Kolind+, og alle er velkomne.

Til arrangementet vil være vejledning i tilskud og mulighed for fjernvarme. Man kan også få sparetips, der kan spare forbrugeren flere tusinde kroner årligt. Man kan også få viden om bl.a. forskellige løsninger for varmepumper, fjernvarme, elbiler og grøn transport.

 

"Spar på Energien" afholdes i Kolind+, Bugtrupvej 33, d. 1. oktober 2022 kl. 13.00-16.00. 

 

Arrangementet er åbent for alle, og tilmelding er ikke nødvendig.

 

"Informationsdagen er sammensat, så der er noget relevant og spændende for alle husstande uanset varmekilde. Syddjurs er langt med udbredelsen af fjernvarme, men der er stadig brug for information og vejledning. Bor man uden for fjernvarmeområder, er der andre gode muligheder for at skifte oliefyret eller el-radiatoren ud. Vi håber på stort fremmøde", siger Kim Lykke Jensen, formand for Natur-,teknik- og miljøudvalget.

 

I september 2022 åbnede staten igen tilskud til udskiftning af oliefyr og energirenovering for visse boliger. Men interessen har været så stor, at puljen for denne gang er opbrugt. På Sparenergi.dk kan hurtigt lave en beregning af muligheder og tilskud til næste gang puljen åbner i 2023.

 

Inden infodagen kan man lave sin egen klimaplan på myhouse.dk. Og se, om det er husstandens opvarmning, transport eller forbrug, der udleder mest. Her kan man også se, hvordan ændringer i forbrug og bolig vil mindske husstandens CO2-udledning.

 

Program

Kl. 13:00
Velkomst ved Byrådsmedlem og næstformand i Natur,-teknik-og miljøudvalget Jørgen Ivar Brus Mikkelsen og klimakoordinator Martin Tranholm Frøst.

 

Kl. 13.10
Oplæg fra Sparenergi om Sparetips, Statens Bygningspulje med tilskud til udskiftning af bl.a. oliefyr og efterisolering af boliger.

 

Kl. 13.20 - 13.30
Oplæg fra Trustrup- Lyngby Fjernvarme og Nærvarmeværket.dk om varmepumper og fjernvarme.

 

Kl. 13.30 - 14.00
Vejledning og information ved stande, se deltagerliste.

 

Kl. 14.00
Oplæg fra om Sparetips Sparenergi, Statens Bygningspulje med tilskud til udskiftning af oliefyr og efterisolering af boliger.

 

Kl. 14.10
Oplæg fra Nabogo om samkørsel via Nabogo app.

 

Kl. 14.20 - 15.00
Vejledning og information ved stande, se deltagerliste.

 

Kl. 15.00 Oplæg fra Sparenergi om Sparetips, Statens Bygningspulje med tilskud til udskiftning af oliefyr og efterisolering af boliger.

 

Kl. 15.10 - 16.00
Vejledning og information ved stande, se deltagerliste.

 

Deltagere med vejledningsstande

 

Sparenergi.dk/Energistyrelsens informationstjeneste
Giver personlig vejledning om muligheder for tilskud til varmepumper og energirenovering,
samt sparetips til alle boligtyper og fritidshuse mm. Bygningspuljen er nu lukket for ansøgning, men forventes at åbne igen i 2023.

 

Trustrup-Lyngby Varmeværk, Kolind Fjernvarmeværk og Nærvarmeværket.dk
Vejledning om at få fjernvarme eller varmepumpe på fjernvarmelignende vilkår.

Fjernvarmeværkerne
Få direkte vejledning om muligheder for at få fjernvarme, der hvor du bor i Syddjurs.
Samt mulighed for udvidelse af fjernvarme eller lignende fælles løsninger for lokalområder.

 

NRGi
Hør om, hvad el koster. NRGi har elbil-ladere og klimavenlige elabonnementer for private. Hør om varmepumper eller få overblik over dit hus med Boligeftersyn. NRGi giver støtte til bæredygtige og innovative projekter gennem Værdipuljen.

 

Nabogo
Hør om tjenesten Nabogo, der gør samkørsel meget nemt via en app. Nabogo er en landsdækkende tjeneste. Syddjurs Kommune samarbejder med Nabogo om udbredelsen af samkørsel.

 

Syddjurs Kommune
Se elbiler fra Ejendomsservice og private, elcykler og Refurbishbike-cykler. Hør om Smarte Kvadratmeter, Klimaplanen/Myhouse.dk, ladestander-strategien, spildevandsplaner, kommunens bygnings- og energiregnskab og Klimahandlingsplan 2023.