19.05.2022

Syddjurs har fået Tour-feber: Kommunen lancerer prikkede cykler til event i Ebeltoft

Syddjurs Kommune er klar med 30 rød-og hvidprikkede delecykler til glæde for både borgere og turister, som kan bruges til at opleve Mols Bjerge fra cykelsadlen.

Når Tour De France- cykelfeberen om et par uger rammer landet, vil de røde og hvide prikker, som er så karakteristiske for løbets prikkede bjergtrøje, også være at finde i Syddjurs Kommune. Først når børn og voksne cykler gennem Ebeltofts charmerende gader til Tour de Ebeltoft den 25. juni. Siden når de bæredygtige delecykler kan lånes til en tur i Mols Bjerge.

 

"Med bjergcyklerne ønsker Syddjurs Kommune at sætte fokus på cykelturisme, bæredygtighed og bæredygtig mobilitet. Med Tour de France som løftestang, i anledning af starten på dansk grund, vil vi sætte yderligere fokus på projektet med familie-cykelløbet Tour de Ebeltoft," siger Kim Lykke Jensen, formand for Natur-, teknik- og miljøudvalget.

 

Et cykelevent for alle

Der bliver fest i gaderne og sved på panderne, når Syddjurs Kommune i samarbejde med DGI Østjylland, Refurbish Bike og de lokale cykelforeninger arrangerer Tour de Ebeltoft den 25. juni 2022. Her kan alle prøve ruten på 3 kilometer, der snor sig gennem den brostensbelagte bymidte ned til havnen, hvor Fregatten Jylland holder til og op forbi Maltfabrikken.

 

Der vil også være mulighed for at se og prøve bjergcyklerne for første gang. Ønsker man at deltage i Tour de Ebeltoft, skal man helst medbringe sin egen cykel, da vi ikke kan garantere, at der er bjergcykler nok til alle. Der følger ikke prikkede cykelhjelme med, så man skal også medbringe egen hjelm.

 

Cykeleventet er ikke et ræs, men en ny sjov måde at oplevelse Ebeltoft og cykling på. Alle cykler er velkomne, uanset om man foretrækker en gåcykel, løbecykel, citybike, elcykel, mountainbike eller racer.

 

Borgmester Michael Stegger Jensen åbner dagens festligheder med sin velkomsttale kl. 12.00, hvorefter startskuddet lyder. Den livlige atmosfære vil også findes på torvet, hvor sød jazzmusik spiller, og vægterne synger en ny sæson i gang. De tilmeldte cyklister får desuden en goodiebag med lokalt indhold.

 

Bjergcykler skal sikre mere bæredygtig turisme

I samarbejde med Refurbish Bike, som ombygger udtjente cykler til nye tohjulede i høj kvalitet, placerer Syddjurs Kommune cykler på velbesøgte steder i Nationalpark Mols Bjerge. Under navnet 'Syddjurs Bjergcykler' skal cyklerne fremme og sætte fokus på mere bæredygtig transport og turisme.

 

Halvdelen af delecyklerne er malet i bjergrytterens farver hvid og rød for at markere, at sommerens Tour de France starter i Danmark. Selvom det verdensberømte cykelløb ikke kommer til Syddjurs, skal tiltaget sætte Mols Bjerge på landkortet og være med til at indfri områdets potentiale for cykelturisme.

Skønt cyklerne er sammensat af genbrugsmaterialer, er de samlet og testet på et professionelt værksted. En aftale om løbende vedligeholdelse sikrer ovenikøbet, at man altid føle sig tryg, når man hopper på en af cyklerne i det syddjurske landskab. Der er tale om helt almindelige cykler, så alle kan være med.

 

Efter cykeleventet i Ebeltoft den 25. juni flytter de nye cykler ud i Nationalparken, hvor de opstilles i stativer en række steder, hvortil de skal leveres tilbage, når man er færdig med at cykle på dem. Også hér skal egen hjelm medbringes.

 

Læs mere og tilmeld via DGI's hjemmeside: Tour de Ebeltoft (dgi.dk)

Del siden