08.05.2024

Ugelbølle i voksealderen, men fællesskabet intakt

Det mobile borgmesterkontor besøgte Ugelbølle tirsdag den 7. maj. Her fik Borgmesteren en snak med nogle af de lokale aktører, som arbejder for, at sammenholdet og fællesskabet i byen består i takt ..

Dagen begyndte hos netvirksomheden Trendyliving på Aarhusvej 25. Den familiedrevne forretning, som blev kåret som Børsen-Gazelle i 2023, blev etableret i 2009.

 

De holder til i lejede lokaler på to lokaliteter. De drømmer om at samle virksomheden under ét tag, hvilket der er dialog med Syddjurs Kommunes erhvervsenhed om. Stifter og indehaver Jacob Friis-Christensen og medstifter Anja Poulsen viste rundt. Trendyliving sælger gaveartikler, interiør, møbler og modetøj fra en webshop. Virksomheden sælger til private, firmaer og offentlige institutioner.

 

Herefter fulgte åbent kontor på friskolen og dernæst dialog med en lokal ejendomsmægler; Morten Brink Hinrichsen fra Nybolig Rønde. Boligmarkedet i Ugelbølle svarer til vejret den 7. maj: Varmt!

 

Den lille by tæt på Aarhus og med udsigt til vandet og egen friskole er populær. Det er særligt unge børnefamilier fra Aarhus, som flytter til, ligesom ejendomsmæglerne ser mange "interne handler", hvor folk i byen rykker til et større hus et andet sted i Ugelbølle.

 

Mange ønsker sig naturligt udsigt over vandet, og her er der gode erfaringer med at bygge forskudt og bruge pladsen fornuftigt, f.eks. i form af såkaldte kompakte parceller på ca. 500 m2. Mange nye boliger og udstykninger er på vej. Der er et stort ønske om boliger til seniorer, f.eks. i form af bofællesskaber. Mange ældre vil gerne blive i byen, men rykker alligevel til Rønde eller Hornslet pga. bedre indkøbsforhold. 

 

Fælles arbejdsdage og generalforsamling

Næste punkt på dagens program var dialog med nogle af aktørerne i "Det gode landsbyliv" - et samarbejde mellem Ugelbølle Distriktsråd, forsamlingshus og parklaug. Grundtanken er, at man skal blive endnu bedre til at trække i samme retning i udviklingen af Ugelbølle.

 

Det kan f.eks. være at gå sammen om at søge fonde, arrangere fælles generalforsamlinger og arbejdsdage. I netværket hjælper de hinanden med at få indsigt i, hvad borgerne efterspørger, og hvordan man får alle aldersgrupper med i fællesskabet. Her har samarbejdet med Syddjurs Kommunes landdistriktskonsulent været meget givtigt, og der er også inspiration og gode ideer at hente hos blandt andet Molsværket og Kulturladen i Femmøller. 

 

Til dagens to omgange åbent borgmesterkontor på friskolen blev der blandt andet talt om: Trafik-og vejforhold, behov for flere udstykninger, venterlister med børn til skolestart i de kommende år og hvad der ellers generelt rører sig i byen. Her blev der ofte drøftet ønsket om flere boliger til seniorer. 

 

Hårfin balance

Michael Stegger Jensen siger om dagen i Ugelbølle: 

 

"Det var meget positivt at opleve, hvordan folk i byen engagerer sig og gerne vil fællesskabet. Ugelbølle er efterhånden en stor by, og det er en hårfin balance at bevare det nære, trygge og overskuelige, samtidig med at vi udvikler byen og tager imod de mange, som kan se dens kvaliteter. Her er samarbejde med de lokale helt afgørende for, at vi lykkes". 

 

Dagen sluttede med walk and talk i lokalområdet med borgere, distriktsråd og andre Byrådsmedlemmer.

 

Det næste besøg i rækken er den 4. juni i Kolind.

 

Besøg i 2024: 

23. januar: Vrinners

20. februar: Balle

19. marts: Følle

16. april: Knebel

7. maj: Ugelbølle

4. juni: Kolind

20. august: Mørke

17. september: Nimtofte

8. oktober: Pindstrup

26. november: Thorsager

10. december: Ryomgård

 

Fotos

 

Trendyliving: Fra venstre erhvervskonsulent Nete Helms Gregersen fra Erhvervsenheden, Borgmester Michael Stegger Jensen samt Anja Poulsen og Jacob Friis-Christensen, Trendyliving. 

 

Fotos ejendomsmægler: Morten Brink Hinrichsen fra Nybolig Rønde i dialog med Borgmesteren.

 

Dialog om "Det gode landsbyliv": Signe Støy Boisen og Morten H. Madsen.

 

Luftfoto: Rune Johansen for Syddjurs Kommune.