Begtrupvig Strandvej 3, 8420 Knebel

Høringsfrist:
5. november 2020

Nedrivning af bevaringsværdigt enfamiliehus samt to staldbygninger beliggende i landzone.

Sagsnr. 20/40563

Syddjurs Kommune har modtaget en ansøgning om nedrivning af et bevaringsværdigt enfamiliehus samt to staldbygninger beliggende på adressen Begtrupvig Strandvej 3, 8420 Knebel, matrikelnummer 5a, Tillerup By, Tved. Enfamiliehuset er registreret som bygning 1 iht. BBR-meddelelsen, den ene staldbygning er registreret som bygning 2 iht. BBR-meddelelsen mens sidste staldbygning er registreret som bygning 3 iht. BBR-meddelelsen. Samtlige bygninger på ejendommen ønskes nedrevet, de øvrige bygninger på ejendommen er ikke registreret med en bevaringsværdi.

 

Sagen omhandler en lukket firlænget gård. Bygningsanlægget består af følgende bygninger:

  • Fritliggende enfamiliehus på 170m² (Bygning 1 iht. BBR)
  • Staldbygning på 240m² (Bygning 2 iht. BBR)
  • Staldbygning på 260m² (Bygning 3 iht. BBR)
  • Bygning på 116m² (Bygning 4 iht. BBR)
  • Udhus på 65m² (Bygning 5 iht. BBR)

 

Gården er så vidt ejer er bekendt fra 1800-tallet. Bygningerne på ejendommen fremstår i ringe stand og beskrives som værende ruiner. Ejendommen er solgt, og det er hensigten at der efter nedrivningen opføres ny bebyggelse på ejendommen. De eksisterende bygninger kan ikke indgå i forbindelse med nyt byggeri på ejendommen ligesom de ikke kan anvendes til andre formål.

 

I forbindelse med udarbejdelsen af Ebeltoft Kommuneatlas blev bygningerne i 1998 registreret efter SAVE-metoden. Høj bevaringsværdi omfatter bygninger med en bevaringsværdi på 1-3. Middel bevaringsværdi omfatter bygninger med en bevaringsværdi på 4-6. Syddjurs Kommuneplan 2016 fastlægger at bevaringsværdig bebyggelse omfatter bygninger med en bevaringsværdi på 1-4.

 

Enfamiliehuset (Bygning 1 iht. BBR) blev registreret med bevaringsværdi 3 med vurderinger som: Yderst velproportioneret længehus, del af oprindelig 1700-tal gård, markant del af flot beliggende anlæg. Staldbygningerne (Bygning 2 og 3 iht. BBR) blev registreret med bevaringsværdi 4 med vurderinger som: Bindingsværk, del af 1700-tals gård, meget intakt anlæg men med kedeligt tag.

 

Eventuelle bemærkninger til den ansøgte nedrivning af ovennævnte bygninger skal være Syddjurs Kommune i hænde senest torsdag den 5. november 2020.

 

Bemærkninger skal sendes til:

Syddjurs Kommune, Team Byggeri
Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft                                       eller                     
byggeri@syddjurs.dk

 

Aktindsigt
Sagsakterne kan ses via dette link https://www.syddjurs.dk/sag/20/40563

BilagStørrelse
begtrupvig_strandvej_3_8420_knebel.png362.95 KB
Høringssvar

Der er i øjeblikket ikke nogen tilgængelige dokumenter.

Opdateret: 07-10-2020 16:02
Abonner på Høringer
Vil du abonnere på Høringer? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt