62 kulturskoleelever fra Grønland, Island og Danmark mødes i Rønde i vinterferien

Grønland

I uge 7 vil 62 musik- og kulturskoleelever i alderen 12-18 år og deres lærere besøge Syddjurs til en uge med workshops omhandlende improvisation og komposition.

Det er Kulturskolen Syddjurs, der står for at arrangere projektet. De danske deltagere kommer fra Shanghai Akademiet, som er Kulturskolens talenthold, med linjerne dans, sang, akustisk og band. Undervisningen varetages af lærerne fra de tre deltagende skoler.

Formålet med projektet er at styrke og udvikle det nordiske samarbejde på uddannelsesområdet for kultur- og musikskoler. Eleverne og lærerne fra Grønland, Island og Danmark vil blive introduceret til hinandens nordiske universer indenfor musik og dans, og vil få stimuleret deres interesse og udviklet deres forståelse for diversiteten i den kultur, der findes på den nordligste del af halvkuglen. På den måde giver opholdet mulighed for, at deltagerne opleve at være en del af et større nordisk samarbejde.

Wokshopsene i improvisation og komposition er desuden målrettet eleverne fra de tre skoler, for at udvikle deres kunstneriske færdigheder, men giver ligeledes lærerne mulighed for at højne deres pædagogiske og didaktiske udgangspunkt gennem sparring lærerne imellem.

Vibe Ulbrandt, som er musikkoordinator i Kulturskolen Syddjurs og lærer i Shanghai Akademiet udtaler: "Det handler om mødet - om at lære hinanden at kende. Og når du arbejder med improvisation er paraderne automatisk nede og du er åben både fagligt og personligt og klar til at tage i mod".

Alle projektets deltagere vil bo på Femmøller Efterskole under deres besøg og som en del af deres ophold, vil de bruge en dag til at udforske den kunst, kultur og natur, som kan findes i Syddjurs. Her vil de besøge Glasmuseet i Ebeltoft, Fregatten Jylland, Maltfabrikken og Kalø Slotruin.

Projektet er et resultat af et tidligere samarbejde i 2017-2018, der fandt sted mellem den grønlandske musikskole og Kulturskolen Syddjurs. Samarbejdet mundede ud i at de danske deltagere besøgte den grønlandske musikskole i Sisimiut, hvor de optrådte med en fælles forestilling.

Dette års projekt er gjort muligt gennem økonomisk støtte fra fondene Nordisk Kulturfond og Nord Plus, der afsætter midler til nordiske samarbejder.

Foto: Da Shanghai Akademiet besøgte Grønland i sommeren 2018.

Opdateret: 30-01-2020 13:06
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt