Bæredygtighedsudvalget roser bæredygtig belysning

Flemming Hynkemejer og Peder Holmriis

En række lokale virksomheder har stået for en bæredygtig modernisering af belysning på kommunens institutioner. Lyskilderne er blevet skiftet til LED, som giver bedre lys og sparer strøm, samtidig med at armaturerne er blevet genbrugt - det har sparet udgifterne til nye lamper. Formand for bæredygtighedsudvalget Flemming Hynkemejer roser de lokale virksomheder for at tage bæredygtige løsninger til sig, heriblandt Holmriis, som har stået for udskiftningen af belysningen på Molsskolen.

På de seneste temamøde i Bæredygtighedsudvalget har en række lokale virksomheder forbi med inspirerende oplæg om bæredygtige tiltag. Et af oplæggene blev holdt af Peder Holmriis, som fortalte om virksomhedens arbejde med at udskifte kommunale institutioners belysning til LED så bæredygtigt som muligt.

Syddjurs Kommune er løbende i gang med at udskifte belysning på de kommunale skoler, børnehaver og andre institutioner til en mere energibesparende og bedre belysning i form af LED lys. I samarbejde med en række lokale leverandører, såsom Holmriis, Jon's El og Ryomgård El, er belysningen skiftet til moderne LED - samtidig med at de eksisterende armaturer er blevet genbrugt. Løsningen er bæredygtig fordi den nye belysning sparer strøm, genbruger eksisterende armaturer og sparer ombygning til installering af nye lamper.

Formand for bæredygtighedsudvalget Flemming Hynkemejer udtaler:

 - Når vi skal modernisere vores bygninger, både i det private og det offentlige, skal vi være dygtigere til at tænke genbrug på nye måde. Eksemplet med den kommunale belysning er godt, fordi man ved at udskifte lampernes indmad til LED samtidig kan genbruge en stor mængde armaturer - som ofte både er i god stand og som er tilpasset bygningerne i forvejen. Før i tiden ville de gamle armaturer være endt som skrald. Jeg vil derfor gerne rose vores lokale el-virksomheder for deres vilje til at indgå i samarbejder om nye bæredygtige løsninger. Det kræver vilje og ofte mod for mindre virksomheder at tage den her type løsninger til sig. Det kan andre dele af byggebranchen lære af.

Et bæredygtigt erhverv er et af fem temaer som bæredygtighedsudvalget beskæftiger sig med. Udvalget skal aflevere sin anbefalinger til byrådet til foråret.

Læs mere om bæredygtighedsudvalget her: https://www.syddjurs.dk/baeredygtighed

Foto: Peder Holmriis og Flemming Hynkemejer på Molsskolen

Opdateret: 06-11-2019 14:39
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt