Bogbussen ændrer køreplan

Fra mandag den 9. april 2018 ændrer Bogbussen køreplan permanent. De store ændringer er, at flere stoppesteder får længere stoppetid og bedre ankomsttidspunkt. Det sker på bekostning af, at tre stoppesteder bortfalder.

Sidste år undersøgte Syddjurs Bibliotek efterspørgslen på en række nye Bogbusservices, samt muligheden for en ny køreplan for Bibliotekets Bogbus. I den forbindelse undersøgte Biblioteket blandt andet behovet for borgerservice, længere stoppetid ved Bogbussens stoppesteder, senere ankomsttidspunkt og Bogbussens deltagelse ved kulturarrangementer. Ud af undersøgelsen kom der en række erfaringer, der nu påvirker Bogbussens nye permanente køreplan.

Biblioteksleder Claus Pettersson udtaler:

- Sidste gang man lavede permanente ændringer i bogbuskøreplanen var i 2014. Så på baggrund af antallet af brugere ved af stoppestederne, vores erfaringer fra sidste år og den generelle udvikling af Bibliotekets serviceydelser har vi lavet en ny permanent køreplan. Der er stoppesteder, der bortfalder, og det sker, fordi de igennem længere tid har haft meget lave besøgstal. Derfor vil vi hellere være bibliotek på andre måder her, end med Bogbussen.

Samarbejdet med lokale aktører, foreninger og ildsjæle har været i fokus for Syddjurs Bibliotek igennem 2017 og det afspejles ved, at 33 ud af 38 arrangementer i Bibliotekets seneste arrangementsfolder er skabt i samarbejde med andre aktører. Syddjurs Bibliotek har derfor inviteret en række brugere af Bogbussen til at hjælpe Biblioteket med at videreudvikle brugen af Bogbussen.

Biblioteksleder Claus Pettersson uddyber:

- Vi vil meget gerne udfordres i vores ideer og visioner for Bogbussen af de mennesker, der bruger den. Bogbussen er et lokalt tilbud – og det gøres bedst, hvis vi samarbejder om dette lokalt.

På baggrund af undersøgelsen udgår stoppestederne Halling, Handrup og Lime i den kommende køreplan. Herudover flyttes bogbussen stoppested i Ryomgård til Super Brugsen på Vestergade. Halling og Handrup har i flere år haft meget lave brugstal. I 2016 fik Lime et mini-bibliotek i Super Brugsen i form af en Bogautomat og et lille bogudvalg, hvilket har gjort at brugstallene for Bogbussen er faldet kraftigt.

Opdateret: 13-03-2018 13:40
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt

Feedback