Borgere ønsker mere inddragelse og fælles opgaveløsning

Udvalget for Gentænk Borgerinddragelse afholdt tirsdag den 18. april et borgermøde om fremtidens borgerinddragelse i Syddjurs Kommune. De godt 50 inviterede deltagere efterlyste mere inddragelse og fælles opgaveløsning i nye former.

Borgermødet blev afholdt som en workshop i små skiftende grupper under forskellige tematiske spørgsmål som ”Hvordan spiller politikere og borgere hinanden bedre?” eller ”Hvordan får vi flere med i udviklingen af kommunen?”. Der var livlig debat hele aftenen med mange ideer, kommentarer og input.

Deltagerne på borgermødet var inviteret af de fem politikere og syv borgere i udvalget for Gentænk Borgerinddragelse som hver havde fået til opgave at finde fem deltagere.

Formand for udvalget for Gentænk Borgerinddragelse Christian Haubuf udtaler om borgermødet:

- Vi havde en rigtig livlig aften med masser af gode ideer og godt engagement. Der var en tydelig tendens i de mange input. Borgerne ønsker sig flere muligheder for at bidrage med inddragelse og fælles opgaveløsning. Der peges for eksempel på muligheden for flere midlertidige 17.4 udvalg, mere lokal selvbestemmelse og steder hvor borgerne kan få hjælp til at udvikle gode ideer. Det bekræfter mig i de tanker, vi har i udvalget, om at udvikle vores egen Syddjurs model for inddragelse og fælles opgaveløsning.

De mange ideer fra mødet vil blive skrevet ned og indgå i udvalgets anbefaling til byrådet. De input som er indkommet på facebook forud for mødet vil også indgå.

Udvalget for Gentænk Borgerinddragelse har møde igen i maj og vil derefter præsentere sine anbefalinger til byrådet på deres møde i juni.

Opdateret: 19-04-2017 15:25
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.

Kontakt

Feedback