Byrådet tager på to dages studietur til Amsterdam

15 byrødder og 5 medarbejdere fra Syddjurs Kommune rejser i morgen til Amsterdam i to dage på studietur. Målet er at blive inspireret inden for planlægning, mobilitet, uddannelse, ungdomsbeskæftigelse, bæredygtighed og meget mere.

Byrådet besluttede i 2016 at der i 2017 skulle afvikles en studietur til Amsterdam samt gives mulighed for at deltage på folkemødet på Bornholm.

Torsdag den 18. maj rejser 15 byrådsmedlemmer og 5 embedsmænd til Amsterdam hvor de over to dage skal følge et tæt pakket program. På turen er der blandt andet møde med Amsterdams byplanlæggere på rådhuset, fremvisning af et nyt kombineret erhvervs- og boligområde, besøg på et medborgerhus og en demenslandsby.

Borgmester Claus Wistoft udtaler om turen:

- Det er vigtigt, at vi i byrådet holder os godt orienteret om udviklingen og de nyeste trends inden for planlægning, så vi har det bedste grundlag for vores beslutninger. Derfor ser jeg frem til turen til Amsterdam. Det er en tur som har et tæt fagligt program og som kan afvikles inden for en rimelig økonomi. Jeg glæder mig til at blive inspireret af Amsterdams løsninger på de mange komplekse udfordringer en moderne by-region står over for.

Turens program tilgodeser tre spor, hvor et er fælles for alle deltagere og to er enkeltspor, der kan vælges imellem afhængig af interesseområde.

Spor 1 – fælles : Branding med en turismevinkel –samt møde med politikere vedrørende beskæftigelse, uddannelse, integration og national/regional planlægning

Spor 2a: Teknisk spor - Mobilitet, byomdannelse, arkitektur, nye havneområder og bæredygtighed

Spor 2b: Velfærdsspor – ældreområde (Demenslandsbyen i Amsterdam), samling af uddannelser i store enheder og kultur/medborgerskab

Opdateret: 17-05-2017 15:09
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.

Kontakt

Feedback