Demensvenlig kommune: fælles projekt med Alzheimerforeningen og borgermøder på vej

Syddjurs Kommune har med en ny demenshandleplan besluttet at blive en demensvenlig kommune. Kommunen deltager derfor i et tværkommunalt projekt sammen med Alzheimerforeningen, hvor der skal udvikles nye aktiviteter og fællesskaber til personer med demens. Borgere og pårørendes ønsker skal høres og der afholdes derfor to borgermøder til april og marts 2018.

Syddjurs Byråd vedtog i december 2017 en ny demenshandleplan med fokus på at blive en demensvenlig kommune. Det dækker over en lang række aktiviteter – lige fra byrum til den pleje og omsorg, der gives i kommunen. Formålet med handleplanen er at sikre trygheden i kommunens indsats og skabe livskvalitet for borgere med demens og deres pårørende.

Som en del af den samlede indsats for at udvikle kommunens tilbud til demente og pårørende har kommunen valgt at deltage i et tværkommunalt projekt i Østjylland med Alzheimerforeningen. Projektet er støttet af Sundhedsstyrelsen med 2,8 mio. kr. og skal blandt andet gangsætte meningsfulde og brugerstyrede aktiviteter og etablere inkluderende fællesskaber – ikke mindst i forhold til yngre borgere med demens.

I april og marts 2018 vil der blive afviklet to borgermøder i Rønde og Ebeltoft for borgere med demens, pårørende og fagpersonale med henblik på at udvikle nye tilbud.

Formand for udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet Jan Fischer udtaler:

- Demens er en sygdom som rammer både den enkelte og den pårørende hårdt. Det kræver en stærk faglig indsats fra kommunen over en lang periode for at skabe tryghed hos de ramte. Derfor er jeg både glad for vores nye demenshandleplan og særligt for det nye samarbejde med Alzheimerforeningen. Jeg ser især frem til de kommende borgermøder, hvor vi kan drage stor nytte af ideer og erfaringer fra de borgere som er ramt, deres pårørende og alle interesserede.

Demensteamet i Syddjurs Kommune har aktuelt kontakt med ca. 416 borgere med demens eller demenslignende symptomer.  Prognosetal fra Nationalt Videnscenter for demens estimerer at det samlede antal af borgere med demens udgør 740 personer.

I regi af samarbejdet med Alzheimerforeningen vil der blive tilbudt såkaldt peer-to-peer-rådgivning. Her kan pårørende til demente vejlede og støtte andre pårørende, der skal finde sig til rette i en ny dagligdag med et demensramt familiemedlem.

Kommende borgermøder om demens

Møderne er ens, men er geografisk fordelt så flest muligt har mulighed for at deltage. Møderne vil blive annonceret i adresseavisen, med tilmelding på www.syddjurs.dk/demens

 

Tirsdag den 20. marts 2018, kl. 18:30-21:00

Rønde Idrætscenter

Skrejrupvej 9 B

8410 Rønde

 

Lørdag den 7. april 2018, kl. 13:30-16:00

Kernehuset

Østerallé 33

8400 Ebeltoft

Opdateret: 09-03-2018 11:15
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt

Feedback