Efteruddannelse skal optimere driften af kommunens bygninger

Det tekniske servicepersonale på Kommunens ejendomme bliver i disse dage efteruddannet i driftsoptimering af de tekniske anlæg i bygningerne. Samtidig bliver alle systemer efterset og justeret for at fungere bedst muligt.

 

Cirka 25 serviceledere fra kommunens skoler og ældrecentre er i disse dage på kursus i drifts optimering af bygninger og anlæg. Forløbet indeholder klasseundervisning og praktisk gennemgang ude ved alle anlæg.

 

Målet med kurset er at give servicepersonale mulighed for selv at kunne optimere driften af deres anlæg i det daglige. Det kan være justeringer og fejlrettelser på systemer til vand, varme, el, udluftning og belysning.

 

Formand for udvalget for natur, teknik og miljø Kim Lykke Jensen udtaler:

 

- Der er både god økonomi og ikke mindst miljø og klimamæssig ansvarlighed i at optimere forbruget af energi i vores kommunale bygninger. Med et energibudget på ca. 17 mio. kr. er der også et stort potentiale. Det kræver ny viden og indsigt at kunne justere vores anlæg i vores store bygninger, derfor er jeg glad for, at servicelederne på skoler og ældrecentre får et vidensløft med fokus på energibesparelser. Det er et fokusområde for udvalget, og jeg ser frem til et ekstra fokus på dette område i de kommende år.

 

Forløbet drives af Syddjurs Kommunes ejendomsafdeling  i samarbejde med Kuben Management . I forlængelse af de lokale gennemgange af bygninger og anlæg bliver der også udarbejdet et energiprofil på de enkelte anlæg.

 

Kommunens energibudget styres centralt af Kommunens Ejendomsafdeling og er på ca. 17 mio. kr. pr. år. Ejendomsafdelingen administrerer ca. 200 bygninger med et samlet etageareal på ca. 210.000 m2.

 

Syddjurs Kommune har allerede indført et system til central overvågning af energiforbruget i de enkelte bygninger. Her kan man følge el, vand og varmeforbrug i en stor del af kommunens bygninger. Det kan man se på http://syddjurs.energykey.dk . (Brugernavn: syddjurs, Kodeord: syddjurs)

Opdateret: 06-04-2018 14:07
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt

Feedback