Engagement og vilje til kompromis på Ungerigsdagen

Ungerigsdag

Efter en dag med gruppearbejde, forhandling og debat i byrådssalen endte de unge på Ungerigsdagen med at indgå et kompromis i fordelingen af den tildelte pulje på 50.000 kr. Pengene gik til fire projekter som alle skulle fremme frikvarters- og pausefaciliteter på skolerne.

Byrådsmedlem Morten Siig Henriksen, der i 2017 selv var deltager, bød velkommen til Ungerigsdagen. Det er anden gang Syddjurs Kommune afholder en ungerigsdag med deltagelse af skolernes elevråd, ungdomsrådet DEMO-rådet og hvor byrødderne er med som mentorer. Dagen bød på gruppearbejder, politisk debat og rådgivning fra det siddende byråd.

Temaet for de projekter der blev drøftet på Ungerigsdagen var opkvalificering af frikvarters- og pausefaciliteter. På dagen havde de unge en pulje på 50.000 kr. som de unge selv kunne fordele. Op til dagen er der afviklet workshops med elevrådene på skolerne, hvor der er arbejdet med demokratiforståelse og udvikling af konkrete forslag. Fra de lokale workshops er der indkommet 14 projektforslag som har været udgangspunkt for de politiske drøftelser på Ungerigsdagen.

Vært og byrådsmedlem Morten Siig Henriksen udtaler:

- Det er vigtigt, at vi anerkender de unges stemme og giver dem ret til medbestemmelse. De unge skal have muligheden for at påvirke deres hverdag, på samme måde som alle andre borgere har det. Her spiller arrangementer som Ungerigsdagen en vigtig rolle. Det er med til at motivere og inspirere de unge til at spille en aktiv rolle i vores demokrati– også senere i livet.

De fire vindende projekter blev:

10000,- til Kolind Centralskole (Hyggerum for udskolingen)

7000,- til Thorsager skole (Udeområde til ældre elever og grafittidekoration på tilbygning)

23000,- til Mørke skole (Orangeri/drivhus)

10000,- Rosmus skole (Skolegården)

Dagen blev afviklet af #UngSyddjurs, der er Syddjurs Kommunes ungdomsskoletilbud.

Opdateret: 08-02-2019 11:55
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt