Faldende ledighed i Syddjurs gavner også kommunekassen

Selvom Syddjurs Kommune også er ramt af en højere ledighed på grund af Corona, har ledigheden udviklet sig i en positiv retning siden i sommers. Ledigheden i Syddjurs Kommune er faldet med ca. 190 personer siden maj måned, hvor den var på sit højeste. Den faldende ledighed er både godt for kommunens ledige, erhvervslivet og for kommunens økonomi.

De seneste ledighedstal viser at beskæftigelsen i hele Østjylland har været stærkt påvirket af Corona. Sammenligner man tallene for Syddjurs Kommune i oktober 2019 med oktober 2020 er der en stigning i ledigheden på 18%. Det viser, at Coronaen har sat sine tydelige spor på arbejdsmarkedet i Syddjurs.

Ser man på udviklingen hen over det seneste halve er der dog tydelige tegn på bedring af ledigheden. I Østjylland er 4.200 personer kommer i job fra maj til oktober. I Syddjurs Kommune er ca. 190 kommet i job i samme periode. Sammenlignet med resten af Østjylland klarer Syddjurs Kommune sig godt, den aktuelle ledighed er på 3,7% mod 4,4% i hele Østjylland.

Den positive udvikling på ledigheden er naturligvis særligt positiv for de ledige der kommer i job, men kan også mærkes på kommunens økonomi. Kommunekassen er således vokset fra 90 mio. kr. til 140 mio. kr. på fem måneder, og udviklingen på beskæftigelsesområdet er en stor del af forklaringen.

Formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse Gunnar Sørensen udtaler:

 - Selvom vi stadig er ramt af Corona på jobmarkedet, kan vi nu se at det lysner for beskæftigelsen. Siden foråret hvor ledigheden toppede, er ca. 190 kommet i job. Det er der naturligvis mange årsager til. Vores turisme har haft en god sommer, byggebranchen er i god vækst og mange virksomheder har vist sig omstillingsdygtige. Beskæftigelsesområdet har holdt fast i en god dialog med virksomhederne og de ledige i hele perioden - både digitalt og fysisk, det skal vi blive ved med. Vi er også særligt optagede af at sikre opkvalificering af ledige til de områder der fortsat efterspørger kvalificeret arbejdskraft. På udvalgets vegne glæder jeg mig naturligvis også over, at mange er kommet i arbejdet og at faldet i ledigheden har gavnlig effekt på kommunekassen, det er med til at sikre vores økonomiske stabilitet de næste år.

Beskæftigelsesområdet fylder 20 - 25 % af kommunens driftsøkonomi og ledigheden har derfor stor betydning for kommunens samlede økonomi.

Opdateret: 11-12-2020 20:31
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt