Forslag til ny kommuneplan med mere natur, klima og byudvikling

Kommuneplan

Syddjurs byråd godkendte på byrådsmødet den 28. januar 2020, at sende forslag til kommuneplan 2020 - 2032 i otte ugers høring fra den 21. februar. Forslaget til kommuneplan indeholder blandt andet et øget fokus på klima og natur, byudvikling og turisme.

Syddjurs Kommune er i gang med at udarbejde en ny version af kommuneplanen, som er den styrende ramme for kommunens fysiske planlægning og indeholder byrådets overordnede målsætninger. Grundlaget for den nye kommuneplan er Vision og udviklingsstrategien "Vi gør det - sammen", som byrådet vedtog i 2018. Med byrådets godkendelse er forslag til kommuneplan 2020 - 2032 nu sendt i offentlig høring fra 21. februar og 8 uger frem.

Der afholdes tre borgermøder i høringsperioden med forskellige temaer:

  • Turisme og handelsliv, den 17, marts i Ebeltoft
  • Klima og naturressourcer, den 26. marts i Kolind
  • Mobilitet og bosætning, den 1. april i Hornslet

Borgmester Ole Bollesen udtaler om forslaget til kommuneplan:

 - Jeg er stolt over at kunne sende kommuneplan 2020 - 2032 i høring i otte uge fra den 19. februar. Det er en kommuneplan, som nu er blevet mere enkel og overskuelig i sin digitale form. Der er mere fokus på natur og klima, øget biodiversitet og beskyttelse af grundvandet. Samtidig er det en kommuneplan som forsøger at give plads til den vækst vi oplever. Vores vækstbyer skal sikres udvidelsesmuligheder, eksempelvis Hornslet by, som modtager mange nye tilflyttere. På turismeområdet har vi mulighed for at udvide vores sommerhusområder med 200 - 300 nye sommerhuse. Samlet set er vores kommune inde i en god udvikling, og væksten skal komme alle til gode, også de mange som allerede i dag sætter pris på at bo og leve i Syddjurs. Jeg synes, at det er et godt og balanceret forslag, og jeg ser frem til at deltage i debatten og modtage borgernes høringssvar.

Kommuneplanen sendes i høring fra den 21. februar og otte uger frem. I høringsperioden kan forslaget findes på https://kommuneplan20.syddjurs.dk/

Opdateret: 31-01-2020 17:55
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt