God deltagelse til informationsmøde om pleje- og aflastningsfamilier

Møde om plejefamilier

Over 20 interesserede personer var mødt op til informationsmøde tirsdag aften for mulige nye pleje- og aflastningsfamilier. Syddjurs Kommunes familieafdeling afvikler det årlige møde i samarbejde med Socialtilsyn Midt. Mødet bød også på oplæg fra to erfarne plejefamilier, der kunne fortælle om deres oplevelser med plejebørn.

Syddjurs Kommunes familieafdeling har løbende behov for nye pleje- og aflastningsfamilier, der kan være med til at give udsatte børn trygge rammer i kortere eller længere perioder. Det er dog en stor beslutning for en familie med egne børn, at tage ansvaret for et udsat barn. Derfor afvikler familieafdelingen et årligt uforpligtende møde, hvor nye familier kan stile spørgsmål og høre om godkendelsesprocessen, supervision, efteruddannelse, de typiske udfordringer og glæderne ved livet som plejefamilie.

På mødet var der oplæg fra Socialtilsyn Midt, der har opgaven med at uddanne og godkende nye pleje- og aflastningsfamilier. Kommunens familieafdeling holdt oplæg om de kendte udfordringer og de økonomiske rammer i den kontraktansættelse familierne indgår i. Til sidste var der oplæg fra to erfarne familieplejere Lene Jensen og Nina Bolding, der holdt oplæg om deres personlige oplevelser.  

Nina Bolding, der har haft en række børn til aflastning og i pleje gennem mange år, udtalte blandt andet:

- Selv når det er svært og udfordrende, så elsker jeg mit job. Det er et privilegie, at kunne give et barn en chance for en bedre start på livet. For mig er det mere end et job, det er en livsstil, hvor vi glæder os over de små succeser og fremskridt hos de børn vi lukker ind i vores familie.

Udvalgsformand Kirstine Bille tilføjer:

 - Pleje og aflastningsfamilier spiller en utrolig vigtig rolle i vores arbejde med udsatte børn. De kan bidrage med omsorg, nærvær og struktur i både korte og lange perioder for nogen af de mest udsatte børn. Derfor er vi også helt afhængige af, at nye familier løbende har lyst til at påtage sig opgaven. Tak til de nye interesserede for at deltage, jeg håber mange af dem vil melde sig til godkendelse ved Socialtilsyn Midt.

For at blive godkendt som pleje- og aflastningsfamilie skal man gennemgå en godkendelsesproces med Socialtilsyn Midt, hvor familier både skal deltage i et kursus og samtaler for at blive godkendt. Familier som efterfølgende indgår en kontrakt med Syddjurs Kommune vil modtage supervision, efteruddannelse og har adgang til en pædagogisk døgnvagt.

Der er mulighed for at læse mere om at blive pleje- og aflastningsfamilie på /plejefamilie

Opdateret: 26-05-2020 04:45
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt