Hornslet Skoles 8. klasser laver praktikmesse om deres erhvervspraktik

Praktikmessen

8. klasserne fra Hornslet Skole afholdt torsdag den 4. april praktikmesse på Hornslet Skole. Det skete som opfølgning på den obligatoriske erhvervspraktik, som Syddjurs Kommune har indført. Både forældre og 7. klasserne var inviteret for at se elevernes præsentationer af de karriereveje, som de havde undersøgt på deres praktikophold.

Torsdag den 4. april blev der afholdt praktikmesse på Hornslet Skole. Her viste 8. klasserne deres resultater frem efter 3 dages veloverstået praktikophold. Eleverne har været vidt omkring i deres ophold, fra sygeplejersker, chauffører, pædagoger, arkitekter og meget mere.

På praktikstederne har eleverne interviewet deres kontaktpersoner om deres karriereveje og opgaver. Resultatet blev præsenteret på praktikmessen i form af plancher med tekst og fotos fra deres ophold. Plancherne blev vist frem for hele årgangen på praktikmessen og 7. klasserne kom også forbi, som inspiration til deres kommende praktikophold næste år.

Initiativet med at indføre praktikforløb er besluttet af byrådet og afvikles gennem et tværgående samarbejde mellem skoleområdet og erhvervs- og beskæftigelsesområdet. Praktikmessen på Hornslet Skole er et lokalt initiativ på skolen.

Formanden for udvalget for erhverv og beskæftigelse Gunnar Sørensen udtaler:

- Det er utrolig godt og helt nødvendigt, at vi har genindført erhvervspraktikken for vores elever, og det er en rigtig god ide med en praktikmesse for 8. klasse, hvor de kan dele oplevelserne – både med hinanden og med 7. klasserne. Det er fint i tråd med byrådets visioner om at styrke skolernes forbindelse til erhvervslivet og det, som foregår uden for skolerne. Målet er, at gøre eleverne klar til at træffe gode beslutninger om deres uddannelser og jobmuligheder efter folkeskolen. Og vi har en klar målsætning om at øge andelen af unge som uddanner sig videre – og det kan både være erhvervsuddannelser og længere uddannelser.

Op til praktikforløbene er eleverne blevet undervist i det danske arbejdsmarked i samfundsfag. Her er de blevet præsenteret for den danske model, og hvordan virksomheder typisk er organiseret. Under praktikopholdene har eleverne haft til opgave at undersøge virksomhederne og interviewe en udvalgt medarbejder om deres karrierevej.

Opdateret: 10-04-2019 08:44
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt

Feedback