Kong Menveds Marked formidler levende Danmarkshistorie

Interessant og underholdende middelaldermarked med demonstration af gamle håndværk, fodfolk i slagsmål og tidstypisk musik på gamle instrumenter

Kong Menveds Marked på Sdr. Stegeløkke ved Kalø Slotsruin bliver i weekenden 10.-11. juni omdannet til et summende overflødighedshorn af underholdende oplevelser, flotte kampshows, markedsstemning, gøgl, musik - og entusiastisk historieformidling for hele familien.

Formidlingen sker gennem farverige optrin med fodfolk og riddere i slagsmål, iført datidens kampdragter, demonstration af gamle håndværk og våben. Dygtige musikere spiller musik på instrumenter konstrueret efter de oprindelige principper. Gæsterne vil kunne få smagsprøver på mjød og lækkerier, foredrag og fortællinger.

Middelalderen forbindes ofte med spektakulære slagsmål, til fods eller til hest. På markedet kommer fx Ridder Ole med det flotte hesteshow, og Ulfhednir kæmper med store brag og drøje hug.

Træd ind i en tidslomme
De kæmpende genskaber kampe og slag – men skildrer også i teltene dagliglivet, håndværk, redskaber og værktøj, materialer, håndarbejdsteknikker, tekstilfarvning, nålebinding, læderarbejde...

Andre steder er formidlingen primært fokuseret på datidens køkken, hvor der laves historisk mad på korrekt vis, og der vil nogle steder være smagsprøver til publikum.

På Kong Menveds Marked kan hele familien træde ind i en tidslomme, hvor aktørerne med stor entusiasme genskaber middelalderens stemning og lejrliv. De inviterer gæsterne indenfor for at opleve og samtidig få mere viden om livet i Danmark for 700 år siden.

TV-kendisser formidler musikhistorien
Historisk musik skal der til på et middelaldermarked. På kong Menveds Marked kommer bl.a. en gruppe kendt fra Danmarks Radios nye serie om Danmarkshistorien.

De deltagende musikgrupper spiller ikke bare musik. Musikerne formidler også musikken sat ind i sammenhæng med historie, religion og musikhistorie, ligesom de fremviser instrumenterne, der er bygget op som de oprindelige middelalderinstrumenter: blokfløjte, krumhorn, drejelire, trommer og andre rytmeinstrumenter.

Markedet har siden starten i 2013, hvor Kalø Slot fyldte 700 år, vokset sig større – med endnu flere medvirkende aktører, der stiller op med indgående viden om middelalderen og en imponerende ildhu og lyst til at formidle historien.

Bag markedet står Mjødladen i Samarbejde med Syddjurs Kommunes Kulturafdeling.

Tid og sted:
10-11. juni kl. 10-17: Kong Menveds Marked, Sønder Stegeløkke-pladsen, Molsvej 31 (bag ved Kalø Slotskro), 8410 Rønde, Syddjurs.  Entré 75 kroner. Børn under ti år har gratis entré. Der tages mindre betaling for enkelte aktiviteter. Buslinjerne 123 og 361 standser ved markedspladsen.

Mere om Kong Menveds Marked:
https://www.facebook.com/kongmenvedsmarked.dk/ og http://www.kulturkommune.dk/kong-menveds-marked

Opdateret: 16-09-2017 08:30
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.

Kontakt

Feedback