Krav om mundbind til besøgende på skoler og daginstitutioner – fra mandag den 16. november

Nyt krav om brug af mundbind til forældre og andre besøgende på skoler og daginstitutioner – gældende fra mandag den 16. november

Vi har desværre set en stigning af smittetilfælde på skolerne i den seneste tid. Det kommunale beredskab har derfor besluttet at skærpe kravet til brug af mundbind.

> Der er fra på mandag krav om mundbind til forældre i hente-bringe situationer og til alle besøgende på skoler eller daginstitutioner.

Der er også krav om mundbind, hvis man ankommer til skolen eller institutionen for at deltage i en samtale. Man må dog gerne tage mundbindet af når man sidder ned. Her skal man dog sørge for at holde god afstand og holde god håndhygiejne. Kravet gælder kun indendørs.

Dette er en ikke en national skærpelse, men en mulighed som det kommunale beredskab har, hvis de anser, der er behov for det. Man skal selv medbringe sit eget mundbind ved besøg på den kommunale institution.

Der er ikke krav om, at børn anvender mundbind. Der er ikke krav om at lærere eller pædagoger anvender mundbind, men der er mulighed for at anvende visir for dem, der ønsker det.

Det kommunale beredskab vil vurdere smitteniveauet løbende og fjerne kravet så snart der er mulighed for det.

Opdateret: 16-11-2020 13:22
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt