Kulturlivet i Syddjurs har masser af kreative ideer i karantænetiden

Kulturskolen Syddjurs Maleri

Kommunens kulturinstitutioner finder nye veje for at levere kultur til borgerne på trods af, at vi ikke kan mødes fysisk. Urtebingo, online undervisning, gratis film og hjemmerytmik er blandt tilbuddene.

 

"Netop i krisetider er der brug for det fællesskab og sammenhængskraft, som kulturen giver," siger Riber Hog Anthonsen, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune. "Det er også vigtigt, at vi husker, at der er andet i livet end daglige opdateringer over antal smittede og krisepakker."

På Syddjurs Kulturskole arbejder lærerne på højtryk med at komme på højde med den nye virkelighed, hvor eleverne undervises virtuelt over tjenester som Skype, Facetime, Youtube etc. Et software kaldet "Lektiesæt" er taget i brug og gør det muligt på pædagogisk vis at uploade filer, præsentere links og chatte med eleverne.

Shanghai Akademiets elever øver sig i at performe ved at lægge videoer af dem selv på et fælles drev, hvor alle i gruppen kan se det og sammen med deres lærer give respons.

I foråret var det planen, at Kulturskolen ville åbne en stor udstilling med portrætter af Dronning Margrethe, malet af 3. klasses elever fra kommunens folkeskoler. Det flotteste af alle malerierne skulle herefter, sammen med tilsvarende malerier fra alle landets kommuner, overrækkes til Dronningen i anledning af hendes 80 års fødselsdag. Udstillingen blev på grund af nedlukningen i stedet gennemført virtuelt på Kulturskolens Facebookside og vinderen, William fra 3. A på Mørke Skole, blev kåret samme sted fredag.

Syddjurs Bibliotek eksperimenterer med Booktalks, hvor bibliotekarernes omtaler af gode bøger livestreames på Facebook. Samtidig læser børnebibliotekarerne højt for børn, og andre bibliotekarer guider læsekredsene i deres brug af eReolen.dk og vejleder dem til ny litteratur til læsekredsen. Som værn mod karantæne-kedsomhed gør bibliotekerne også opmærksom på deres gratis filmplatform filmstriben.dk og anbefaler de bedste film netop nu. Alle bibliotekets nye online initiativer kan findes på Facebook og Instagram.

På Karpenhøj siger de "Covid-19 er her. Men det er foråret heldigvis også". Det betyder, at naturen lige nu vrimler med små spæde skud af de lækreste spiselige urter. Hvis man skal på tur, kan man holde øje med otte forskellige spiselige urter og måske få pladen fuld til deres "Urtebingo". I haven omkring Karpenhøj findes de alle otte, lige som de findes i mange af kommunens andre naturområder. Hvis man vil spille med, kan man tage et billede af sine fund, lægge dem på Instagram og tagger dem med #urtebingo, så holder bingo-centralen på Karpenhøj et vågent øje med hvem, der først får fuld plade. Se spillepladen på Karpenshøjs facebook profil.

De 18 børn på Syddjurs Egnsteaters to teaterhold var ved at gå bananas af ikke at se deres kammerater, men de mødes nu igen med holdkammeraterne, hjemme hos dem selv. Torsdag eftermiddag prøvede det ene hold at lave undervisning online med programmet Zoom, og det var en kæmpe succes. Syddjurs Egnsteater vil fremover lave online-undervisning for teatereleverne, så længe Danmark er lukket ned med coronavirus.

Bilag: Maleri af Dronning Margrethe, 3. klasse i regi af Kulturskolen Syddjurs

Opdateret: 25-03-2020 13:24
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt