Mange unge og forældre besøgte årets erhvervs- og uddannelsesmesse

Uddannelsesmesse

Med over 60 stande fra uddannelser og virksomheder var årets uddannelsesmesse for 8. til 10. klasse et godt tilbud til både de unge og deres forældre. Cirka 600 unge og deres forældre besøgte messen i Rønde Hallen. Messen arrangeres hvert år af Rotary i samarbejde med Syddjurs Kommune. Overskuddet fra årets messe går i år til det nye Børne- og Ungehospice i Rønde.

Den årlige erhvervs- og uddannelsesmesse i Syddjurs arrangeres af Rotaryklubberne i Ebeltoft, Rønde og Rosenholm i samarbejde med Syddjurs Kommunes Center for Unge, Uddannelse og Job. Det er 13. gang at kommunens 8. til 10. klasser inviteres til messe sammen med deres forældre.

Hvad skal der til for at blive revisor, murer, kok, industritekniker, advokat eller butiksassistent? På messen fik de unge svar på alle deres spørgsmål til ungdoms- og erhvervsuddannelserne og kunne samtidig besøge stande fra større virksomheder, der også søger arbejdskraft.

Formanden for udvalget for erhverv og beskæftigelse Gunnar Sørensen udtaler:

 - For Syddjurs Kommune er det vigtigt, at alle unge får mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse. Derfor er vi rigtig glade for det gode samarbejde med Rotary om årets erhvervs- og uddannelsesmesse. De frivillige i Rotary gør en stor forskel, og de formår samtidig at samle penge ind til gode lokale formål, i år til det kommende børne- og ungehospice i Rønde - så stor ros til dem. Messen spiller en vigtig rolle i vores uddannelsesvejledning til de unge fra 8., 9. og 10. klasserne og deres forældre. Her er der mulighed for at stille de spørgsmål, som der er behov for, så de unges drømme kan matche de muligheder som findes. Tak til de over 60 stande for deres deltagelse - både uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

I Syddjurs Kommune har byrådet desuden valgt at investere ekstra i uddannelsesvejledning, så alle elever og deres forældre har mulighed for vejledning og samtaler med uddannelsesvejledere.

 

Opdateret: 01-11-2019 12:22
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt