Nato-molen indrettes som rekreativt område for alle

Syddjurs Kommune har længe ønsket at åbne den såkaldte Nato-mole beliggende ved Femmøller Strand for offentligheden. Den 12. juli er det en realitet.

En åbning af Nato-molen for offentligheden har længe været et ønske fra de omkringliggende grundejerforeninger og beboere i området, for Syddjurs Kommune og for Destination Djursland. Stedet vil nemlig kunne tilbyde en unik mulighed for at betragte kystlandskabet omkring Ebeltoft Vig med fantastisk udsigt til blandt andet Mols Bjerge, Ebeltoft By, Egil Fischers Ferieby og Molskroen.

Udvalgsformand for plan, udvikling og kultur Kirstine Bille udtaler:

- Jeg synes, det er fantastisk, at moleanlægget nu kan tilbydes af Syddjurs Kommune som et rekreativt område. Stedet er jo enestående, ikke bare mht. de naturmæssige skønne omgivelser, men også med en unik forhistorie. Jeg ser i hvert fald frem til at besøge stedet, når forbedringerne er foretaget, og området står færdigt.

Nato-molen har i årtier fungeret som forsyningsmole til brændstofdepoterne i store dele af Jylland, og har samtidigt været et yndet sted for dykkere, fiskere, sommerhusejere og turister. Stedet er også udpeget som en af de mulige oplevelsespladser langs Djurslands Kyst. De lokale grundejerforeninger ser derfor frem til at indgå i et samarbejde om etablering af molen som et rekreativt område.

Moleanlægget kræver en istandsættelse, inden det helt kan åbnes for offentligheden. Det drejer sig om opsætning af redningsposter og redningstiger. Derudover skal der ske en forbedring af parkering- og adgangsforhold samt opsættes bænke. Istandsættelsen forventes færdiggjort den 12. juli.

For yderligere oplysninger kontakt Alette Lena Skov-Hansen på telefon 87535058 eller mail alsh@syddjurs.dk.

Opdateret: 25-06-2014 09:59
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt