Ny kunsthal på havnen i Ebeltoft

Mathias Kokholm

Syddjurs Kommunes Billedkunstråd står bag en helt ny midlertidig kunsthal i Ebeltoft. Ebeltoft Kunsthal åbner i sommeren 2021 med et ambitiøst program med samtidskunst for alle i en hal på havnen.

Med Ebeltoft Kunsthal skaber Billedkunstrådet et nyt mødested for den professionelt udøvende kunst, med et højt ambitionsniveau både for udøvende kunstnere og for publikum i kommunen. Kunsthallen arbejder på at skabe en stærk lokal forankring gennem samarbejder med mange lokale kunstnere, foreninger og institutioner for at styrke hele kommunens kunstmiljø.

Statens Kunstfond og Ebeltoft i Udvikling har støttet Ebeltoft Kunsthal som en midlertidig kunsthal i 2021 og 2022 på det gamle STARK-område ved havnen i Ebeltoft. Tanken er, at kunsthallen de næste par år skal drives af en frivillig forening. Samtidig har Billedkunstrådet ansat kurator og forlægger Mathias Kokholm til at sikre den kunstneriske kvalitet. Kokholm har mange års erfaring som kurator med udstillingsprojekter på institutioner som ARoS og Moderna Museet (Stockholm), igennem flere år fast tilknyttet Kunsthal Aarhus og siden 2016 bosat i Lyngsbæk udenfor Ebeltoft.

"For Billedkunstrådet er det en gammel drøm, der går i opfyldelse - at Syddjurs kan præsentere professionel samtidskunst i nogle rammer, der indbyder til dialog og forhåbentlig kan være med til at inspirere og underbygge det lokale kunstmiljø" siger Ken Zier, formand for Syddjurs Kommunes Billedkunstråd.

En flytbar kunsthal

Kunsthallen får hjemme i et lagerrum på det gamle Stark-område i Ebeltoft i 2021 og 2022. Tinghuset, "Ebeltoft i udvikling" og havnens andre aktører har været med i processen og bakker op om kunsthallen. En del af kunsthallens program vil derfor aktivt arbejde med nye billeder og fortællinger om det maritime miljø på havnen i Ebeltoft, som et aktivt bidrag til byudviklingen.

Samtidig vil Billedkunstrådet understøtte den lokale kunstscenes arbejde med nye, velfungerende rammer for både produktion og formidling.

Både Billedkunstrådet og kunsthallen rækker ud og skaber samarbejder til alle i Syddjurs' kunstmiljø. Kunsthallens første toårige program er allerede ved at være på plads både med internationalt anerkendte kunstnere og med en håndfuld lokale aktører som vil bruge rammerne til nye projekter.

Efter den første toårige periode på havnen i Ebeltoft er målet fortsat at drive en udstillingsplatform. Udstillingsplatformen skal ikke nødvendigvis være fast forankret ét fysisk sted, men drømmen er, at man kan lave et koordineret program, drevet som en kooperativ kunsthal, hvor lokale spillere kan producere udstillinger forskellige steder i kommunen. Det er ikke et ønske at starte et fast udstillingssted, men at afsøge mulighederne for et ambitiøst program forankret lokalt, hvor man løfter igangværende initiativer og får skabt dynamik og sammenhængskraft.

"Det er rigtigt spændende, at vi skaber en flytbar kunsthal, som kan komme rundt i de forskellige kroge i kommunen og præsentere borgerne for professionel kunst, der kan give glæde og stof til eftertanke" siger Riber Hog Anthonsen, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur.

FOTO:

Kurator og daglig leder ved Ebeltoft Kunsthal Mathias Kokholm

Fotojournalist Hans Christian Jacobsen

 

 

Opdateret: 23-04-2021 13:47
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt