Ny landsbyklynge skal udvikles i Syddjurs

Syddjurs Kommune har besluttet at tage imod en invitation fra RealDania, DGI samt Lokale- og Anlægsfonden om at deltage i et forløb, hvor kommunen og udvalgte landsbyer i fællesskab udvikler en landsbyklynge.

Målet for RealDania, DGI samt Lokale- og Anlægsfonden er en række nye danske landsbyklynger, der viser veje til, hvordan samarbejdet mellem flere landsbyer kan skabe grundlag for det gode liv på landet.

De udvalgte deltagende kommuner får tilknyttet en proceskonsulent, der over halvandet år bidrager til den lokale udvikling af landsbyklyngen gennem:

  • Etablering af et nyt samarbejde og et nyt lokalt fællesskab
  • Udarbejdelse af en kommunikationsstrategi og en styrket kommunikation
  • Ny viden og analyser, som giver øget kendskab til lokalområdet
  • Styrket fokus – internt og eksternt – på de lokale stedsspecifikke muligheder
  • En strategiplan, der udstikker de langsigtede mål for landsbyklyngen.

Kommunen skal ansøge fondene i samarbejde med repræsentanter for de deltagende landsbyer. Syddjurs Kommune skal bidrage med en kommunal medfinansiering på 75.000 kr. Hertil kommer kommunal arbejdstid samt midler til at gennemføre ovennævnte strategiplan.

Forslag til mulige landsbyklyngeprojekter i Syddjurs Kommune sendes til nibn@syddjurs.dk senest 1. marts 2017, da Udvalget for plan, udvikling og kultur skal godkende den eller de ansøgninger, som kommunen sender frem. Ansøgningsfristen til fondene er 1. maj 2017.

Syddjurs Kommune har allerede støttet ét eksisterende landsbyklyngeprojekt nemlig Mols i Udvikling.

Kirstine Bille, formand for Udvalget for plan udvikling og kultur udtaler:

”Vi har opnået gode erfaringer med Landsbyklyngesamarbejdet fra Mols i Udvikling. Det er fantastisk at se det store lokale engagement, der har udfoldet sig i forbindelse med det projekt..

I Plan, Udvikling og Kultur udvalget glæder vi os til at se om der kommer spændende ansøgninger til den nye kampagne for landsbyklynger.”

Opdateret: 24-01-2017 11:39
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt