Ny politik for læring og trivsel vedtaget i byrådet

Efter en grundig inddragelsesproces med konference i juni 2016 og åbne distriktsmøder blev den endelige Lærings- og trivselspolitik vedtaget af byrådet onsdag den 29. marts 2017. Som opfølgning skal der laves lokale handleplaner.

> Se den endelige politik her

Byrådet vedtog i forbindelse med vedtagelsen af budget 2016, at der skulle afholdes en konference, hvor inklusion var på dagsordenen. Konferencen blev afholdt den 14. juni 2016 med deltagelse af mere end 200 fagfolk, politikere og forskere. Konferencens udgangspunkt var læring og trivsel for alle børn og unge i Syddjurs Kommune.

Efter den store konference gik arbejdet med den kommende politik i gang og der har været afholdt tre dialogmøder og en åben høringsproces. Lærings- og trivselspolitikken blev endeligt vedtaget på byrådsmødet den 29. marts 2017.

Den nye lærings- og trivselspolitik har tre pejlemærker:

I Syddjurs Kommune:

  • Skaber vi inkluderende læringsfællesskaber for alle
  • Samarbejder vi om, at alle børn og unge lykkes
  • Er der sammenhæng i børn og unges læring, trivsel, sundhed og udvikling

Formanden for udvalget for familie og institutioner Per Zeidler udtaler:

- Jeg er rigtig glad for den nye lærings- og trivselspolitik. Den har nogle pejlemærker som er til at forstå i alle vores miljøer hvor der er børn og unge. Den har fokus på både læring og trivsel, for begge dele er vigtige forudsætninger for et godt børne- og ungdomsliv. Jeg vil gerne takke alle som har bidraget i processen ved konferencen, ved dialogmøderne og ved de afgivne høringssvar. I udvalget ser vi nu frem mod at politikken fører til ny handling og vi glæder os til at se de lokale planer for hvordan det kan leve i virkeligheden.

Den nye politik skal være fundamentet for et fortsat styrket samarbejde mellem kommunens områder om børn og unges læring og trivsel.  På baggrund af centrale effektmål har lokale institutioner frihed til at udforme deres egne lokale planer for hvordan det skal sættes i værk, der skal sikre at politikken føres ud i livet.

Opdateret: 13-04-2017 11:30
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.

Kontakt

Feedback