To nye digitale måltidshåndbøger

Måltidshåndbogen

Syddjurs Kommune er blevet en del af MinMaaltidsHaandbog.dk, der hjælper og inspirerer seniorer til det gode måltid med gode opskrifter og viden om ernæring. Opskrifterne er målrettet seniorer og er lavet så de, der ikke er øvede, også kan være med. Der lanceres samtidig en ekstra portal målrettet plejepersonale i sundhed og omsorgsområdet, der indeholder viden om måltider og skabelsen af den gode måltidsoplevelse.

Mange seniorer vil gerne lave mad selv, men har brug for mere viden om hvad kroppen har brug for efterhånden som man bliver ældre. Andre seniorer er måske blevet enlige og har brug for ideer og opskrifter, for komme i gang med madlavning for første gang.

Syddjurs Kommune har på den baggrund købt adgang til portalen MinMaaltidsHaandbog.dk og tilpasset indholdet. Portalen er en målrettet håndbog til seniorer, der indeholder viden om ernæring, tip til at skabe den gode måltidsstemning og nemme opskrifter. Portalen opdateres løbende af kommunens medarbejdere og vil altid indeholde de nyeste kostråd og aktuel information.

Ud over MinMaaltidshaandbog.dk, der retter sig primært til hjemmeboende ældre, har Syddjurs Kommune også købt adgang til maaltidshaandbog.dk, der er udviklet til kommunens personale indenfor sundhed og omsorgsområdet. Denne portal er også åben for alle, men er i højere grad en fagbog målrettet personalet, der skal sikre den nyeste viden om ernæring og det gode måltid.

Formand for udvalget for sundhed, ældre og social Jan Fischer udtaler:

- Det gode måltid har stor betydning for de af vores medborgere, som er seniorer og måske alene. Det handler både om den rigtige ernæring, livskvalitet og muligheden for at gøre en forskel for sin egen sundhed. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu kan tilbyde alle seniorer adgang til MinMaaltidsHaandbog.dk. Her kan man finde både viden, inspiration og måske et kærligt skub til at komme i gang med madlavning. Samtidig er det også vigtigt, at vi får en ekstra portal til vores medarbejdere på sundhed og omsorgsområdet. De har nemlig behov for den nyeste viden, for at sikre den gode spiseoplevelse og den rigtige ernæring til de svagere ældre.

Formand for Ældrerådet Elsa Bannerbjerg udtaler:

- Den nye måltidshåndbog er et rigtig godt tilbud til kommunens seniorer. Man kan let via sin PC eller telefon finde opskrifter og information om ernæring og det gode måltid. Samtidig er der gode råd om både indkøb, madservice, madspild, sygdom og mange andre relevante emner. Jeg håber, seniorerne vil tage den i brug, det er nemlig ikke alle borgere som er bevidste om den store betydning ernæring har for ens sundhed.

I Min Måltidshåndbog finder man blandt andet:

  • Lækre og nemme opskrifter på morgen-, frokost og aftensmad samt desserter og bagværk
  • Information om spisefællesskaber og inspiration til, hvordan man skaber hyggelige måltider
  • Information om kroppens behov og de forandringer, der sker i kroppen, når den bliver ældre
  • Gode råd til hvad man selv kan gøre, hvis sygdom påvirker appetitten, samt vidn om mulige hjælpemidler.
  • Oplysninger om leverandører af madservice

Oprettelsen af MinMaaltidsHaandbog.dk til seniorer, og maaltidshaandbog.dk til kommunens medarbejdere, er i tråd med kommunens Mad- og måltidspolitik. Mad- og måltidspolitikken blev vedtaget i 2018 og skal fremme sunde mad- og måltidsvaner for alle kommunens borgere. Som en del af den nye politik har kommunen arbejdet med projekter, der hjælper borgere med de gode, sunde og nemme valg. Det gælder blandt andet projekter med fællesspisning for seniorer, den nye måltidshåndbog og mere.

Foto: Projektleder i Sundhed og Omsorg Birgitte Højlund Pedersen, Formand for Ældrerådet Elsa Bannerbjerg, Formand for udvalget for sundhed, ældre og social Jan Fischer og klinisk diætst i Sundhed og Omsorg Eivor Hog Laursen

Opdateret: 17-06-2020 19:56
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt