Nyt indkøbssystem sparer 3 mio. kr. årligt

Syddjurs Kommune har over de sidste måneder indført en ny e-handelsportal for kommunens 250 indkøbere. I 2017 og årene frem er der budgetteret med en samlet besparelse på ca. 3 mio. kr. årligt på alt fra blyanter, legetøj, kontorstole, sygeplejeartikler og meget mere.

 

Syddjurs Kommune har forhandlet en lang række indkøbsaftaler på alle de områder hvor kommunen køber ind, det dækker alt lige fra legetøj over sygeplejeartikler til blyanter. Indkøbsaftalerne giver store besparelser på de enkelte produkter, men det er løbende en udfordring, at sikre at de ca. 250 indkøbere ude på skoler og institutioner kender aftalerne og anvender dem.

 

Som en del af budget 2017 vedtog byrådet derfor at indføre en ny e-handelsportal for kommunens indkøbere. Systemet fungerer som en almindelig e-handels webportal og den sikrer at alle indkøb i løsningen sker inden for kommunens indkøbsaftaler.

Borgmester Claus Wistoft udtaler:

- Det er vigtigt, at sikre at vi udnytter de store rabatter, vi har forhandlet os til i vores indkøbsaftaler. Med den nye portal er indkøberen i en børnehave sikker på at få rabatten når der handles gennem løsningen. Jeg er derfor glad for, at vi allerede er i drift med en sådan brugervenlig løsning. Det er med til at sikre den besparelse vi har beregnet på ca. 3 mio. kr. årligt på indkøb.

Det forventes, at der vil blive handlet for ca. 70 mio. kr. årligt i den nye portal. I første kvartal 2017 har over 160 medarbejdere med rettigheder til indkøb været på kursus i den nye portal.

E-handelsportalen giver kommunens indkøbsafdeling mulighed for at foretage en bedre understøttelse af de decentrale indkøbere og deres anvendelse af de fælleskommunale indkøbsaftaler. Løsningen er samtidig fuldstændig integreret med kommunens økonomisystem, så der spares også arbejdstid til bogføring ude på den enkelte institution.

Opdateret: 22-03-2017 09:59
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt

Feedback