Nyt IT system skal styrke Jobcenter Syddjurs

Nyt IT system skal styrke Jobcenter Syddjurs

Den 6. december 2018 overgår jobcenter Syddjurs til et nyt IT-system. Det nye system skal øge effektiviteten, og give en endnu bedre service til kommunens borgere. På kort sigt kan det dog betyde lidt længere sagsbehandlingstid.

Den 6. december 2018 tager Syddjurs Kommune et stort skridt mod et endnu bedre og mere effektivt Jobcenter. Der skal nemlig implementeres nyt IT-system. Systemet hedder Fasit, og mange af landets kommuner er allerede overgået til det med stor succes. Selvom det på længere sigt vil betyde et mere effektivt Jobcenter, kan det kortvarigt medføre ekstra ventetid på sagsbehandling.

Helt konkret vil det betyde, at Jobcenteret er uden IT-system mellem den 30. november og den 6. december 2018. Derfor vil det ikke være muligt for borgere at booke møder i perioden. Man naturligvis stadig kunne kontakte jobcenteret via telefon eller mail.

Dertil skal sagsbehandlere selvfølgelig også have tid til at lære det nye system at kende. Derfor skal man være indstillet på lidt længere ventetid, når man kontakter Jobcenteret. Både op til implementering og ugerne efter. Syddjurs kommune har dog arbejdet målrettet på at forberede implementeringen de sidste par måneder. På den måde er det sikret, at borgere kommer til at mærke mindst muligt til overgangen.

Der åbnes 10.000 sager i Jobcenteret hvert år. Derfor er det en stor opgave, da alt data skal fra det ene system til det andet. Men vi ser frem til et nyt fagsystem, der er gearet til fremtidens behov. Det vil betyde, at borgere vil opleve bedre hjælp, men også at sagsbehandlerne får et system, der understøtter deres arbejde mere effektivt, fortæller Chef for Erhverv og Beskæftigelse Mette Vestergaard.

Fasit er et system, der er udviklet af verdens ældste softwarefirma Schultz. Systemet har været driftssikkert i mange år, og benyttes allerede af 54 andre kommuner.

Opdateret: 08-11-2018 11:21
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt