To nyudklækkede studenter blev færdige med deres STU uddannelse

    

STU i Syddjurs Bo- og Aktivitetstilbud er en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse, en uddannelse til voksenlivet. STU er beliggende på Skovly – Randersvej 85. Vi tilbyder undervisning i mange forskellige fag. Bl.a. fag som dansk/ matematik/ engelsk/ historie/ musik/ kreativ fag/ ridning/ svømning /idræt / ADL ( almindelig dagligdags livsførelse) og OCN.

 

Det var en stor dag i fredags. Der blev afholdt sommerfest på Skovly. Og denne dag skulle to unge mænd have overrakt deres kompetencepapirer, ocn papirer og deres studenterhuer. Familier og pårørende til borgere og elever i Syddjurs Bo-og aktivitetstilbud var samlet til den årlige fest. I alt  var vi ca. 100 mennesker. Der var et skønt vejr og programmet stod på rideshow, Hue/ diplomoverrækkelse, dj ved Henrik Gosmer, lækkert mad, hygge og musik fra de lokale to bands ”Lazy tiger” og ”Suns of music”

OCN – kan noget helt særligt        

OCN bruges som et aktivt arbejdsredskab til at være med til, at nå elevernes mål. OCN står for Open College Network og er en metode til at identificere, validere og dokumentere uformel læring. Denne metode retter sig mod alle typer af borgere og de programmer der forefindes spænder vidt. Der er bl.a. programmer som henvender sig til jobsøgende, til unge som skal i praktik, til unge som er i gang med en uddannelse ligesom vores elever på STU er i gang med en uddannelse til voksenlivet. Derudover er der programmer som omhandler ” selvstændig livsførelse” der henvender sig til unge/voksne, der tilbydes træning i at blive dygtigere til at leve selvstændigt og programmet ” personlig progression” der er skræddersyet til mennesker med multisiple handicap, autismespektrum forstyrrelser og generelle funktionsnedsættelser. 

Eleverne på STU har i løbet af foråret været i fuld gang med at arbejde med forskellige OCN programmer. Nogle elever har arbejdet med gartneri programmet, andre med dansk, affaldssortering, musik og med selvstændig livsførelse. Vi oplever, at vores elever profitere rigtig meget af OCN. Eleverne har arbejdet med dette på forskellige niveauer og blev færdige til, at få overrakt læringsbeviser til vores sommerfest i fredags. Når eleverne afslutter et OCN forløb, gør vi meget udaf, når eleverne skal have overrakt deres beviser.  Til sommerfesten i fredags  fik vi Sisse Høy Simonsen ( daglig leder af OCN Danmark) til og komme og overrække eleverne deres OCN beviser. 

”Vi lærer noget igennem hele livet. I skal nu modtage et bevis for jeres flotte arbejde med de læringsbeviser i har arbejdet så flot med her i foråret. Man kan hænge beviset op på sin væg, man kan lægge det et sted med andre ting man skal gemme. Og så kan man kigge på det eller tage det frem en gang imellem og minde sig selv om ” Det her” – ” det kan jeg”  - Fortæller Sisse i sin tale. 

Alt det der ligger imellem at sige ja til, at arbejde med OCN og så til slut, med at eleverne modtager deres flotte OCN bevis for deres flotte resultat overskygger de vildeste tanker om, hvad vi har fået med os i rygsækken af oplevelser. Selve processen er hver gang så fantastisk, da vi kan se hvor meget eleverne rykker sig, indenfor den udviklingsalder den enkelte elev nu engang har.  

Udvalgsformand Jan Fischer udtaler:

”I Syddjurs Kommune er vi stolte af, at vi har mulighed for at tilbyde alle unge en uddannelse. Derfor glæder det mig utroligt meget, at de to unge mennesker har klaret deres STU så flot. OCN beviset er med til at give de unge et dokumenteret bevis på deres kompetencer, og er et symbol på den flotte udvikling, som de har været igennem i løbet af deres uddannelse.”
 

 

      

Sebastian Quintana Knudsen                       Kian André Tagmos Jensen

 

Sisse Høy Simonsen overrækker OCN bevis til Tea Lykke Nielsen

 

Opdateret: 10-07-2019 13:21
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt