Ole Bollesen ny formand for Djurslands Udviklingsråd

Formandskabet og sekretariatet for Djurslands Udviklingsråd skiftede i går hænder fra Norddjurs til Syddjurs. Ny formand er Ole Bollesen som under titlen, DUR – en del af noget større, var vært for det første seminar i den nye periode.

Djursland Udviklingsråd (DUR) er et fælles strategisk forum for Syddjurs og Norddjurs Kommuner. Her mødes politikere fra Syd- og Norddjurs med repræsentanter fra uddannelses-, turisme- og erhvervsliv samt repræsentanter fra organisationer og Region Midtjylland.

Formandskab og ansvar for at sekretariatsbetjene DUR går på skift mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner. Ny formand for perioden 2018-2021 er borgmester Ole Bollesen fra Syddjurs Kommune.

Årets første seminar med Ole Bollesen som vært blev afholdt under titlen ”DUR – en del af noget større”. Her blev medlemmerne af DUR en status for vækst og udviklingsstrategierne i Region Midtjylland, Vækstforum, Business Region Aarhus, Visit Aarhus og Destination Djursland.

Ny formand for DUR borgmester Ole Bollesen udtaler:

- I en global og stigende digital verden er Djurslands Udviklingsråd fortsat et vigtigt samarbejde for kommunerne og erhvervslivet på Djursland. Sammen kan vi fange trends indenfor erhverv, mobilitet, turisme og bosætning. Det er nødvendigt, når vi sammen skal planlægge infrastruktur og arbejdsmarked. Vi binder også i stigende grad Djursland tættere sammen med udviklingen i den samlede Business Region Aarhus, og det kræver, at vi sammen på Djursland er bevidste om vores styrker og muligheder.

DUR mødes til 4 seminarer om året. I 2018 er det 3 seminarer og 1 studietur. På seminarerne drøftes udvalgte temaer i et strategisk perspektiv.

DUR’s opgave er at være et strategisk dialogforum med særlig fokus omkring på:
 

  • Dialog om de potentialer for udvikling Djursland rummer, samt hvordan disse kan realiseres
  • At inspirere de 2 kommuners kommunalbestyrelse og byråd til udvikling af kommunernes styrker og potentialer
  • At medvirke til fortsat udvikling af stærke samarbejder på Djursland og styrke fælles interesser i forhold til omverdenen
  • At medvirke til formidling af de udviklingsmuligheder, der findes på Djursland, samt dele viden i DUR.

Se liste over medlemmer her

Opdateret: 15-03-2018 14:30
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt

Feedback