Oplev Danmarks største lågekalender i Mols Bjerge

Lågekalender

Fra 1. søndag i advent kan du opleve Danmarks største lågekalender i Mols Bjerge, når Syddjurs Bibliotek og naturguide, Poul Erik Bærentzen lukker op for en sjov og anderledes måde at fejre julen.

Lige midt i Syddjurs Kommune ligger Nationalpark Mols Bjerge. Her finder man mere end 24 grønmalede låger spredt rundt omkring på parkens cirka 15 kvadratkilometer. Disse låger vil i år danne rammen om intet mindre end Danmarks Største lågekalender.

Hver søndag i advent kan du nemlig tage med Syddjurs Bibliotek og initiativtager, Poul Erik Bærentzen, ud i parken og være med til at åbne lågerne i årets lågekalender. Turen går ad smalle, stejle stier med Poul Erik som hjemmevant naturguide.

"Man tænker for det meste julekalendere som noget, der enten smager sødt eller kan ses på tv i juledagene. Sammen med Syddjurs Bibliotek har jeg dog haft lyst til i år at lave en julekalender i Mols Bjerge, der slår alt, nemlig Danmarks største lågekalender. Det er jo dybest set bare en blanding af frisk luft, fællesskab og gode fortællinger, men på en sjovere måde", lyder det fra en smilende naturguide.

Inde bag hver låge finder man gode historier fra før og nu. Poul Erik Bærentzen fører dig gennem lågerne ad små, stejle stier gennem nøje udvalgte steder, og turene strækker sig over cirka 1 ½ time midt på eftermiddagen. På den måde lukker Poul Erik Bærentzen sammen med deltagerne op for en sjov og anderledes måde at deltage i julekalenderen og opleve noget af Danmarks smukkeste natur.

Samarbejdet vækker glæde hos Claus Pettersson, der er leder af bibliotekerne i Syddjurs Kommune:

"Hos Syddjurs Bibliotek mener vi, at gode fortællinger jo faktisk er meget andet end dem, vi har stående på hylderne rundt omkring i vores huse. Derfor siger vi selvfølgelig ja til et spændende samarbejde med Poul Erik. Han er både hjemmevant i området, og så er han fuld af gode fortællinger."

Man mødes hver søndag og går i samlet flok rundt i Danmarks Største Lågekalender. Det er gratis at deltage, men tilmelding nødvendig på syddjursbibliotek.dk.

Læs mere om mødested for gåturen, varighed og klokkeslæt på syddjursbibliotek.dk eller tag fat på turleder Poul Erik Bærentzen 61 60 16 39.

Opdateret: 21-11-2019 13:52
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt