Rigtige mænd løbet: Nu også i Ebeltoft for alle Syddjurs mænd

I Syddjurs Kommune er det også muligt at deltage i det landsdækkende ”Rigtige mænd løbet” onsdag den 24. maj. Ebeltoft Firmaidræt, Karpenhøj Naturcenter og Sundhedsteamet Syddjurs Kommune står bag løbet.

De fleste kender de Rigtige mænd fra Danmarks Radios tv-serie og til april starter den populære tv-serie op igen med nye mænd. I den forbindelse afholder Dansk Firmaidrætsforbund og Nordea Fonden Rigtige mænd løbet over hele landet.

I Syddjurs er Ebeltoft Firmaidræt gået sammen med Karpenhøj Naturcenter og Sundhedsteamet Syddjurs Kommune om at afholde løbet i Ebeltoft på Festpladsen, Nørreallé. Løbet er for alle mænd – også dem der ikke er vant til at bevæge sig.

Formand for Ebeltoft Firmaidræt Jan Rasmussen fortæller:

- Løbet er udformet som et stjerneløb med udgangspunkt i festpladsen. Derfra går/løber/cykler holdet på fem deltagere ud til forskellige poster, som skal løses i fællesskab. Alle kan være med, og der er fokus på samarbejde og fællesskab undervejs.

Mænd i grupper på fem kan allerede nu tilmelde sig løbet på www.rigtigemænd.dk. På websiden kan man også finde Rigtige Mænd Sjakket der leverer inspiration, udfordringer, træningsøvelser, konkurrencer tilsat rigelige mængder værkstedshumor. Holdene kan også teste sig selv undervejs, følge deres udvikling og konkurrere mod andre hold fra arbejdspladsen eller kommunen.

I Syddjurs er der særligt gode muligheder for at blive klar til løbet gennem tilbuddet Herrestedet. Karpenhøj Naturcenter og Sundhedsteamet har tidligere afholdt træningsforløb for Mænd med maver. Flere af dem træner stadig sammen ugentlig i Herrestedet på Karpenhøj Naturcenter. I den mandlige ungdomsklub – som de kalder sig selv – er deltagerne selv med til at bestemme, hvad der skal foregå. Kammeratskab er vigtigt og flere hold vil deltage i Rigtige Mænd løbet.

Natur/træningsvejleder Klaus Vaad udtaler:

- Vi vil rigtig gerne hjælpe så mange mænd som muligt til at blive klar til Rigtige Mænd løbet. Vi lægger vores træning op af øvelserne og udfordringerne fra onlineplatformen Rigtige Mænd Sjakket, så mændene kan blive klar til den 24. maj, hvor vi kan udfordrer hinanden.

Formand for udvalget for sundhed, ældre og socialområdet Ole Bollesen udtaler:

- Når man som mand ikke er helt ung mere og måske ikke har dyrket motion i nogen år er det rigtig svært at komme i gang. Rigtige Mænd går til den udfordring med både humor og energi. Derfor er jeg glad for at vi også kan byde Rigtige mænd løbet velkommen i Syddjurs. Jeg håber, at mange mænd bruger invitationen fra Herrestedet til at blive klar til løbet, det er god træning for alle mænd med maver.

Herrestedet er gratis og åbent for alle mænd i Syddjurs Kommune, der ønsker at få bevægelse ind i hverdagen. De mødes hver tirsdag kl. 19.00-21.00 på Karpenhøj Naturcenter.

Kontakt Ebeltoft Firmaidræt Jan Rasmussen tlf. 27 34 94 59 eller mail jr@effi.dk eller sundhedskonsulent Marianne A. Søgaard tlf. 51 32 82 16 eller marh@syddjurs.dk

Opdateret: 16-03-2017 09:20
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.

Kontakt

Feedback