Stor succes med ekstra sommeraktiviteter til børn og unge i Syddjurs Kommune

I Syddjurs Kommune blev der på meget kort tid, lavet et katalog med en række sommeraktiviteter til børn og unge. Tilbud, som giver dem mulighed for at opleve noget ekstra, efter et langt forår med Corona. På blot fem dage, er der tilmeldt 1783 til de ekstra sommeraktiviteter. Aktiviteterne kom i stand efter at Folketinget med kort varsel afsatte 200 mio. kr. til ekstra ferieaktiviteter for børn og unge.

Det gik stærkt, da Folketinget med kort varsel afsatte 200 mio. kr. til ekstra ferieaktiviteter for børn og unge. Aktiviteter, der skulle give dem mulighed for at opleve noget ekstra, efter et langt forår med Corona.

I Syddjurs Kommune er det lykkedes, på fem dage, at lave et katalog med op mod 10 daglige tilbud alle hverdage fra 6. juli til 7. august, hvor man kan få oplevelser hos kulturinstitutioner, idrætsforeninger, spejdere, naturvejledere og ungdomsskolen. Der er typisk tale om aktiviteter, der varer 3 – 4 timer og hvor forældrene ikke behøver at deltage.

Selvom forældrene kun har haft en lille uge til at tilmelde deres børn, er antallet af tilmeldte gået over al forventning. Efter tilmeldingsfristen er udløbet er det blevet til 1.783 tilmeldte.

”Der er 4.950 børn i alderen 6 – 15-årig i kommunen, så det er et meget flot tal,” siger Kirstine Bille (SF), formand for Udvalget for familie og institutioner i Syddjurs Kommune.

Hvis man ikke nåede at få bestilt biletter er der stadig mulighed for at dyrke idræt, komme ud i naturen eller møde kultur i børnehøjde.

”Vi har ligesom andre år en række ferieaktiviteter, der kan ses på oplevsyddjurs.dk,” fortæller Riber Hog Anthonsen (V), formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur. ”De varer typisk lidt kortere tid end de aktiviteter, vi udbød ekstraordinært. Varigheden er på 1- 2 timer, og de er også egnede til, at forældrene kan deltage. Der er rig mulighed for at opleve noget, hvis ferien i år skal tilbringes i Danmark.”

Opdateret: 08-07-2020 14:19
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt