Syddjurs kommune deltager i ”Danmarks Vildeste Kommune”

Danmarks Vildeste Kommune

Syddjurs Kommune har tilmeldt sig konkurrencen "Danmarks Vildeste kommune", hvor kommunerne frem til slutningen af 2022 vil konkurrere om at blive den kommune med mest vild natur. Alle borgere og virksomheder kan bidrage med vild natur og indsatsen vil blive en del af kommunens samlede indsats for styrket biodiversitet.

Hvis Danmarks natur skal blive vildere, kræver det en samlet indsats fra både borgere og kommuner. Miljøminister Lea Wermelin har derfor udskrevet konkurrencen "Danmarks Vildeste Kommune", hvor alle kan bidrage med mere vild natur og øget biodiversitet. Rammerne for konkurrencen er frie og alle arealer med natur har en betydning.

Syddjurs Kommune har besluttet at deltage i konkurrencen og vil opfordre alle lodsejere, såsom borgere, virksomheder, skoler og grundejerforeninger, til at bidrage med områder, hvor naturen kan få lov til at gro lidt vildere. Det vil øge biodiversiteten og være til glæde for dyr og insekter.

Formand for udvalget for natur, teknik og miljø Kim Lykke Jensen udtaler:

 - Syddjurs Kommune har i de seneste år haft meget fokus at øge biodiversiteten. Det er enormt vigtigt at få skabt plads til den vilde natur. Danmarks Vildeste Kommune er en god mulighed for at få skabt en øget opmærksomhed på området og inspirere såvel borgere som virksomheder og foreninger til at gøre en forskel på deres arealer. Mange steder kan små tiltag betyde meget for naturen. Hver kvadratmeter tæller.

Syddjurs Kommune vil i de kommende måneder dele viden med lodsejerne om hvordan de kan bidrage til mere vild natur.

Ud over indsatsen for en mere vild natur har Syddjurs Kommune også igangsat arbejdet med en decideret biodiversitetsstategi. Kommunen har desuden arbejdet på at skabe mere natur i flere år, ikke bare i det åbne land, men også i byens grønne områder og langs vejrabatter. Byrådet har afsat godt 1 mio. kroner i budget 2021 til en ekstraordinær bæredygtighedsindsats samt en naturpulje på 500.000 kr. årligt, der skal understøtte projekter til gavn for naturen og biodiversiteten.

I slutningen af 2022 kåres Den vildeste kommune af dommerpanelet, der består af miljøminister Lea Wermelin, biolog Morten DD og Frank 'Bonderøven' Erichsen. Vinderen bliver den kommune med det bedste biodiversitetsprojekt baseret på bl.a. idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs evner og egenskaber.

Du kan læse mere om konkurrencen her:

https://mim.dk/natur/dkvild/

Har du spørgsmål til hvordan du kan gøre din have, din virksomhed, skolens udearealer eller din mark vildere eller hvordan du gør den optimal som levested for planter, sommerfugle, bier mm. kan du kontakte kommunen på natur@syddjurs.dk

Opdateret: 25-03-2021 15:04
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt