Syddjurs Kommune fastholder god placering i erhvervsmåling

Dansk Byggeri har igen i år målt kommunernes erhvervsvenlighed overfor bygge- og anlægsbranchen. Med en 11. plads er Syddjurs Kommune fortsat placeret i top blandt de 98 kommuner i erhvervsvenlighed.

I år er Syddjurs Kommune rykket to pladser ned fra en 9. plads til en 11. plads, men bevarer fortsat en rigtig god placering blandt landets 98 kommuner. Den gode placering skyldes blandt andet fokus på dialog med erhvervslivet, lave tider på byggesagsbehandling og fjernelsen af gebyret for erhvervsbyggeri.

Borgmester Claus Wistoft udtaler om den nye måling:

- Med en 11. plads placerer vi os rigtig godt i Dansk Byggeris måling af erhvervsvenlighed både nationalt og regionalt. Det er især godt gået, at vi bevarer en hurtig sagsbehandling nu hvor de bedre tider i byggebranchen afspejler sig i flere byggesager. Det er vores gode medarbejderes fortjeneste, så tak for det. Samtidig vil vi naturligvis bevare fokus på opgaven og fortsætte den tætte dialog med erhvervslivet for at blive endnu bedre til at skabe ideelle forhold for vores lokale erhvervsliv.

Syddjurs Kommune har de seneste år afholdt løbende dialogmøder med erhvervslivet, ligesom borgmester og kommunaldirektør har besøgt virksomheder. Desuden arbejdes der med at få god service til at gå hånd i hånd med myndighedsopgaven på det tekniske område.

Syddjurs Kommune underskrev i maj en partnerskabsaftale omkring uddannelse og beskæftigelse i bygge- og anlægsbranchen sammen med Dansk Byggeri. Målet med aftalen er at parterne i fællesskab bidrager til at sikre kvalificeret arbejdskraft til fremtiden. Parterne ønsker, at flere unge og flere borgere fra begge kommuner vælger at uddanne sig i bygge- og anlægsbranchen og i fremstillingsindustrien. Med i aftalen er Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune, Dansk Byggeri, Dansk Industri, Tradium, Aarhus Tech, Viden Djurs og Den Jydske Haandværkerskole.

 

Opdateret: 21-06-2017 11:34
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt