Syddjurs Kommune indgår klimapartnerskabsaftale med Djursland Landboforening

klimapartnerskabsaftale

Syddjurs Kommune har tirsdag den 12. oktober 2021 indgået en lokal klimapartnerskabsaftale med Djursland Landboforening. Med aftalen forpligter partnerne sig til at samarbejde om løsninger for at mindske klimaudfordringerne på en måde, der samtidigt understøtter landbrugets udvikling som erhverv i kommunen.

Den nye klimapartnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune og Djurslands Landboforening skal danne en ramme for dialog og samarbejde om landbrugets grønne omstilling. I aftalen er der fokus på at udvikle bæredygtige løsninger i fællesskab, der skaber merværdi for alle parter. Det kan være omkring jordfordelingsprojekter, lavbundsprojekter, skovrejsning, øget anvendelse af lokalproducerede fødevarer og meget mere.

Formanden for Udvalget for natur, teknik og miljø Kim Lykke Jensen udtaler om aftalen:

- Jeg er meget glad for denne klimapartnerskabsaftale med landbruget i Syddjurs Kommune. Landbruget har som bekendt en stor andel af den samlede klimaaftryk for Danmark, og er derfor en nødvendig samarbejdspartner for at indfri vores tårnhøje ambitioner for klimaet. Timingen er perfekt i forhold til den netop indgåede landbrugsaftale i Folketinget, hvor der netop er fokus på udtagning af lavbundsjorde og andre gode elementer, som passer fint for Syddjurs. Nu skal vi bare i arbejdstøjet.

Partnerskabsaftalen udspringer af Byrådets målsætninger for klimatilpasning og nedbringelse af udledningen af drivhusgasser. Det er formuleret i den nye klimahandlingsplan fra i år og her indgår indgåelse af partnerskaber og lokale samarbejdsaftaler som en vigtig del af værktøjskassen for at nå målene. I forvejen har Syddjurs Kommune indgået et klimapartnerskab med NRGI.

Syddjurs Kommunes klimahandlingsplan kan ses via dette link: VISION (cowiplan.dk)

Foto: Kim Lykke Jensen og Jørgen Ivar Mikkelsen (formand og næstformand for Udvalget for Natur, Teknik og Miljø) og Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening. Underskrift af klimapartnerskabsaftale 12.10.2021

Opdateret: 13-10-2021 10:27
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.
Du kan læse mere om hvordan kommunen behandler dine personoplysninger og om dine rettigheder på https://www.syddjurs.dk/databeskyttelse Her finder du også kontaktoplysninger på kommunens databeskyttelsesrådgiver.

Kontakt