Syddjurs ombygger stationer og gør klar til letbanen

I annoncer og på nye skilte ved stationerne i Hornslet, Mørke, Ryomgård og Kolind kan man læse om de planlagte ombygninger af stationerne. De ombyggede stationer og trinbrættet i Thorsager gøres klar til letbanens komme i 2017.

 

Projekteringen af ombygningen af stationerne i Hornslet, Mørke, Ryomgård og Kolind er i fuld gang. Selve byggeriet starter til april 2017, men man kan i avisannoncer og på skiltning ved stationerne allerede nu få et indblik i det kommende byggeri.

 

De nye stationer står klar til letbanens åbning i oktober 2017 og vil være med ny overfladebelægning, nye ventefaciliteter, pendlerparkering, ny beplantning, ny belysning og gratis WiFi.

 

Formanden for udvalget for natur, teknik og miljø Per Dalgaard udtaler:

 

  • Mens vi venter på letbanen, er vi i fuld gang med planlægning af den kommende ombygning af stationerne. Lukningen af grenåbanen og ombygningen giver noget besvær for borgerne, men til gengæld kan vi se frem til hurtig transport til Aarhus fra helt nye moderne stationer. Stationsforbedringerne er en stor millioninvestering fra byrådets side som viser, at vi udnytter de udviklingsmuligheder, der er for vores byer med letbanens komme.

 

Veje og trafik er i tæt dialog med blandt andet Bane Danmark, Aarhus Letbane, de lokale distriktsråd og øvrige lodsejere om den endelige projektering af stationerne. Der kan derfor komme ændringer til de tegninger, der vises på skilte og i annoncer.

 

Stationen i Thorsager projekteres og udføres af Aarhus Letbane på Syddjurs Kommunes vegne. Thorsager forventes klar til brug omkring årsskiftet 2017/2018, lidt efter letbanens åbning, da den projekteres sammen med Hessel Station i Norddjurs Kommune. Stationen vil ligge syd for banen, ud for Stationsvej.

Opdateret: 09-02-2017 14:49
Abonner på Nyheder
Vil du abonnere på Nyheder? – Tilmeld dig vores automatisk nyhedsmail - så får du en mail hver gang siden opdateres.
Vi videregiver ikke din mailadresse til andre parter og anvender den ikke til andre formål. Du kan til enhver tid afmelde dig ved at klikke på Afmeld i de mails du modtager.

Kontakt

Feedback